Vesti iz odbojke

Počinje EP za odbojkašice: Srbija se nada petoj uzastopnoj medalji, prenosi na TV Arena sport

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.08.2023 09:34
Počinje EP za odbojkašice: Srbija se nada petoj uzastopnoj medalji, prenosi na TV Arena sport MN Press

Evropsko prvenstvo za odbojkašice i to 33. izdanje počinje danas u organizaciji četiri zemlje - Belgije, Italije, Estonije i Nemačke. Italijanke brane tron, Srbija kao vicešampion je glavni pretendent da povrati krunu, a mečeve ćete moći da gledate na kanalima TV Arena sport.

Odbojkašice Srbije sa mnogo nade putuju danas za Gent (Belgija) gde će igrati u "A" grupi protiv domaćina, Mađarske, Poljske Slovenije i Ukrajine, jer se nadaju da će nastaviti niz medalja - osvojiti petu uzastopnu medalju i juriti da povrate titulu izgubljene od Italije u Beogradu pre dve godine. Prvi meč ih očekuje u petak od 17.00 časova protiv Ukrajine.

Italija brani zlato osvojeno pre dve godine u Beogradu. Aktuelne šampionke, koje sa selekcijom Rumunije imaju čast da otvore EP večeras od 20.00 časova (TV Arena sport 3) u spektakularnom ambijentu Arene u Veroni, uz Srbiju glavne konkurente imaće u selekcijama Turske i Poljske. Selektor Srbije Đovani Gvideti izabrao je ekipu i nada se medalji, jer u svom timu ima najbolju odbojkšaicu na planeti Tijanu Bošković.

 

 

Na Evropskom prvenstvu 24 ekipe podeljene u četiri grupe. U Gentu u grupi A su Belgija, Slovenija, Srbija, Poljska, Ukrajina i Mađarska. U grupi B koja je igrati utakmice u Veroni, Monci i Torinu nalaze se Italija, Rumunija, Bugarska, Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Švajcarska. U Diseldorfu u grupi C će pored domaćina igrati Azerbejdžan, Turska, Češka, Švedska i Grčka. U grupi D u Talinu će snage odmeriti Estonija, Finska, Holandija, Francuska, Slovačka i Španija.

Po četiri najbolja tima plasiraće se u osminu finala. Ukrštaće se grupe A i C, kao i B i D. Mečevi osmine i četvrtfinala na programu su u Firenci i Briselu, a polufinale, finale i duel za bronzu po rasporedu su u glavnom gradu Belgije. Evrope će šampiona dobiti 3. septembra u večernjim časovima...