Vesti iz odbojke

Odbojkašice ubedljive protiv Slovenije: Gvidetijev tim protiv Poljske u ponedeljak za treću vezanu pobedu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.08.2023 18:45
Odbojkašice ubedljive protiv Slovenije: Gvidetijev tim protiv Poljske u ponedeljak za treću vezanu pobedu Guliver

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije bila je ubedljiva i u drugom kolu grupne faze Evropskog prvenstva, pošto je potpuno nadigrala selekciju Slovenije sa 3:0 (25:20, 25:11, 25:15).

Izabranice Đovanija Gvidetija su dakle ostvarile maksimalan učinak u prve dve runde, a u trećoj će u ponedeljak odmeriti snage sa selekcijom Poljske.

Prvi set nije počeo baš najbolje za Srbiju, Slovenke su pokazale zube, ali je jedan tajm-aut srpskog selektora potpuno preokrenuo dinamiku i naša selekcija je povela sa 1:0.

Drugi set je bio dosta bolji za Gvidetijev tim, Tijana Bošković i ekipa su napravile ozbiljnu prednost, a protivnik je bio vidno indisponiran. Treći set je bio samo potvrda kvaliteta, tako da je krajnji rezultat bio - 3:0.

Podsetimo, sledeći meč na prvenstvu Srbija igra protiv Poljakinja i to će biti prvi ozbiljniji test. Prve četiri selekcije idu dalje.

SRBIJA: Buša, Lazović, Drča, Popović, Uzelac, Ognjenović, Kurtagić, Pušić, Bjelica, Aleksić, Stevanović, Jegdić, Bošković, Lozo.

SLOVENIJA: Mlakar, Pogačar, Pucelj, Lorber Fijok, Zatković, Šiftar, Najdic, Velikonja Grbac, Milošič, Boisa, Mazej, Planinsec, Banko, Ramić.

 

Standings provided by Sofascore