Vesti iz odbojke

Gvideti zadovoljan: Devojke pokazale napredak, biće spremne za Evropsko prvenstvo

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.08.2023 14:29
Gvideti zadovoljan: Devojke pokazale napredak, biće spremne za Evropsko prvenstvo MN Press

Pre dva dana najbolje odbojkašice Srbije i Italije su odigrale pet setova i svih pet je pripalo domaćoj selekciji, a u drugom kontrolnom meču u Firenci, koji je trajao 98 minuta odigran je set manje i rezultat je bio 2:2 (18:25, 19:25, 25:20, 27:25).

Igračice selektora Đovani Gvidetija su u toj drugoj utakmici prikazale mnogo bolju igru, šo se vidi i po rezultatu, i italijanski stručnjak je zadovoljan onim što su ovi mečevi doneli njegovom timu.

"Izuzetno sam zadovoljan što smo imali priliku da odigramo dva susreta protiv Italije. Devojke su u drugoj utakmici pokazale mnogo bolji pristup, video se napredak u odnosu na prvi duel i stvarno mogu da im čestitam. Naravno, ima tu još mnogo prostora za napredak, ali je evidentno da su imale više snage i želje da se bore. Sada im sledi mali odmor u Beogradu, pa nastavljamo sa treninzima pred Evropsko prvenstvo", rekao je Gvideti.

Zadvoljstvo posle druge odigrane utakmice nije krila ni iskusna Maja Ognjenvić koja je naglasila da veruje kako će ona i njene saigračic biti najbolje onda kada to bude bilo najprotrebnije, odnosno na Evropskom šampionatu.

"Rezultat nije onakav kakav smo želele da bude, ali je druga utakmica pokazala da imamo rezervu i možemo da igramo protiv Italije koja se u ovom trenutku nalazi, možda i u iznenađujuće dobroj formi za ovu fazu priprema. Mi smo uspevale da se nosimo sa njima, mada smo još umorne od rada u teretani. Stvarno mislim da će sve to izgledati mnogo bolje kada budu krenule borbe na Evropskom prvenstvu, tim pee što u prva dva kola igramo sa nešto slabijim reprezentacijama", rekla je Maja Ognjenović.

Odbojašice Srbije bi trebalo da se danas vrate u Beograd, gde će dobiti slobodan dan, a potom sledi nastavak rada do poslaka na završni turnir koji se 15. avgusta do 3. septembra održava u Nemačkoj, Belgiji, Italiji i Estoniji.

Srbija se nalazi u grupi A, prvi meč na EP će igrati protiv Ukrajine 18. avgusta, dva dana kasnije je na programu susret protiv Slovenije, 21. avgusta je zakazan duelč protiv Poljske, 23. avgusta igračice Srbije igraju protiv Mađarske, a dan kasnije protiv Belgije.