Vesti iz odbojke

Gvideti saopštio spisak odbojkašica za Ligu nacija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.04.2023 13:24
Gvideti saopštio spisak odbojkašica za Ligu nacija MN Press

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Đovani Gvideti saopštio je spisak od 30 odbojkašica za Ligu nacija, koja će biti odigrana od 30. maja do 16. jula.

Pripreme za Ligu nacija počinju 3. maja, a na okupljanje u beogradski hotel "M" će doći sve odbojkašice i članovi stručnog štaba, koji završe sa obavezama u klubovima.

Odbojkašice Srbije će ove sezone igrati u Ligi nacija u Antaliji, Braziliji i Suvonu, a takmičenje po grupama je na programu od 30. maja do 2. jula, dok će finalni turnir biti odigran od 12. do 16. jula u Arlingtonu i na njemu će igrati osam reprezentacija.

Srbija će u Antaliji igrati protiv SAD, Turske, Poljske i Kanade, u Braziliji će to biti Japan, Brazil, Tajland i Hrvatska, a u Suvonu reprezentacije Kine, Nemačke, Dominikanske Republike i Bugarske.

Na spisku selektora Gvidetija se nalaze:

Tehničari: Maja Ognjenović (Ezačibaši), Bojana Drča (Lenjingradka), Slađana Mirković (Alba Blaž), Ana Jakšić (Volero Kan), Andrea Tišma (Volero Cirih), Marija Miljević (Jedinstvo).

Korektori: Tijana Bošković (Ezačibaši), Ana Bjelica (Targovište), Tara Taubner (Crvena zvezda), Jovana Zelenović (Jedinstvo).

Libera: Teodora Pušić (Rapid), Aleksandra Jegdić (Potsdam), Bojana Gočanin (Tent), Stefana Pakić (Železničar).

Blokeri: Jovana Stevanović (Vero Volej Milano), Mina Popović (Galatasaraj), Maja Aleksić (Valefolja), Jovana Kocić (Alba Blaž), Minja Osmajić (Jedinstvo), Hena Kurtagić (Tent), Iva Šućurović (Omladinac).

Primači: Bjanka Buša (PTT Ankara), Sara Lozo (Saitama), Bojana Milenković (Alba Blaž), Katarina Lazović (Čukurova Adana), Aleksandra Uzelac (Železničar), Mina Mijatović (Tent), Jovana Cvetković (Tent), Isidora Kocakrević (Jedinstvo), Branka Tica (Jedinstvo).