Vesti iz odbojke

Nemačka pružila nadu Srbiji, pa je ugasila: Francuska pobedila i ostavila "orlove" bez F8 Lige nacija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.07.2023 08:05
Nemačka pružila nadu Srbiji, pa je ugasila: Francuska pobedila i ostavila "orlove" bez F8 Lige nacija Guliver

Odbojkaši Francuske savladali su u poslednjem kolu Lige nacija selekciju Nemačke i time zauzeli osmo mesto na tabeli, što znači da reprezentacija Srbije ostaje bez plasmana na F8 ovog takmičenja - 3:1 (21:25, 25:20, 25:22, 25:21).

Bilo je potrebno "orlovima" da u ovom susretu Nemci naprave iznenađenje i trijumfuju protiv "galskih petlova" i početak meča je govorio da bi to moglo da se dogodi.

 

 

Međutim, Francuzi su dozvolili rivalu samo da osvoji prvi set, a onda konce igre preuzeli u svoje ruke i obezbedili plasman na završni turnir. Mogli su to još juče, kada ih je u tome omela Slovenija, ali ovog ponedeljka nisu dozvolili iznenađenje.

Srbija je tako takmičenje u kojem je učestvovala sa podmlađenim sastavom završila na devetoj poziciji sa polovičnim skorom od šest pobeda i isto toliko poraza, a pored Francuske za titulu u Ligi nacija će se boriti SAD, Japan, Poljska, Argentina, Italija, Brazil i Slovenija.

Finalni turnir ovogodišnjeg izdanja  Lige nacija u konkurenciji odbojkaša odigraće se od 19. do 23. jula u poljskom gradu Gdnajsku.