Vesti iz odbojke

Uslovi dostojni svetskih prvaka: Premijerka Srbije, Ana Brnabić, obišla radove na Nacionalnom odbojkaškom trening centru

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.06.2023 12:50
Uslovi dostojni svetskih prvaka: Premijerka Srbije, Ana Brnabić, obišla radove na Nacionalnom odbojkaškom trening centru Tanjug

Predsednica Vlade Srbije, Ana Brnabić. obišla je danas građevinske radove na Nacionalnom trenažnom odbojkaškom centru i tom prilikom prisutnim medijima objasnila iz kog razloga je država opredelila značajna novčana sredstva za pravljenje jednog takvog sportskog kompleksa. 

Za početak, navela je da je Srbija postala odbojkaška sila i to ilustrovala podatkom da su naši nacionalni timovi, oba pola i raznih uzrastnih kategorija, samo od 2017. godine doneli ukupno 34 medalje sa velikih takmičenja. Od čega čak 13 zlatnih, za šta deo zasluga pripada i Vladi, jer je pojačala finansijska ulaganja u sport. 

"Preduslov za kontinutinet tih vrhunskih rezultata je da se našim sportistima, kada ovaj centar bude završen u maju 2025. dobiju uslove dostojne svetskih prvaka i njihovom radu i talentu, da bi i buduće generacije mogle da budu tako uspešne", rekla je Brnabić, koja je gradilište obišla u društvu ministra omladine i sporta, Zorana Gajića, naciji poznatog i kao nekada vrhunski odbojkaški trener i trofejni selektor muške reprezentacije. 

Nacionalni trenažni  odbojkaški centar biće površine od 20,3 hiljada kvadrata, a vrednost projekta je 22,4 miliona evra. Rok za završetak je nešto manje od dve godine. Prema predviđenom projektu, Centar će imati tri sale za trening i dve za odbojku na pesku, plus smeštajne kapacitete za sportiste, prateće sportske objekte i pripadajući poslovni prostor, odnosno medicinski  centar, teretanu, ordinaciju za sport i dve garaže.