Vesti iz ostalih sportova

Odbojkaši protiv Turske otvaraju kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu

komentari (0)

Izvor: Tanjug

05.06.2023 14:35
Odbojkaši protiv Turske otvaraju kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu MN Press

Svetska odbojkaška federacija (FIVB) saopštila je danas raspored i satnicu turnira kvalifikacija za Olimpijske igre u Parizu, objavio je OSS.

Odbojkaši Srbije igraće u B grupi kvalifikacija za OI sa Japanom, SAD, Slovenijom, Turskom, Tunisom, Egiptom i Finskom, a turnir je na programu od 30. septembra do osmog oktobra u Tokiju.

Srbija će u prvom kolu igrati 30. septembra protiv Turske od šest časova po centralnoevropskom vremenu. Srbija će se dan kasnije u isto vreme sastati sa Tunisom, a u trećem kolu trećeg oktobra igraće protiv Egipta. Rival Srbije u četvrtom kolu, četvrtog oktobra od šest sati biće Finska, a dva dana kasnije je na programu duel sa Japanom od 12.25 sati.

 

 

Srbija će u šestom kolu sedmog oktobra igrati protiv SAD od devet časova, a u poslednjem kolu osmog oktobra u isto vreme sa selekcijom Slovenije.

U A grupi u Rio de Žaneiru igraće Brazil, Italija, Iran, Kuba, Ukrajina, Nemačka, Češka i Katar. C grupu čine Kina, Poljska, Argentina, Holandija, Kanada, Meksiko, Belgija i Bugarska. Mečevi C grupe biće odigrani u Kini. Plasman na OI u Parizu izboriće po dve najbolje reprezentacije iz svake grupe, odnosno ukupno šest reprezentacija.

Direktan plasman na OI obezbedila je domaćin Francuska. OI će biti održane od 26. jula do 11. avgusta naredne godine u Parizu.