Vesti iz odbojke

Odbojkašice Srbije igraju u Kini protiv Meksika na otvaranju kvalifikacija za OI

komentari (0)

Izvor: Tanjug

05.06.2023 15:31
Odbojkašice Srbije igraju u Kini protiv Meksika na otvaranju kvalifikacija za OI MN Press

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije igraće u "A" grupi kvalifikacija za Olimpijske igre u Parizu sa Kinom, Dominikanskom Republikom, Holandijom, Kanadom, Češkom, Meksikom i Ukrajinom, objavio je OSS.

Kvalifikacioni turnir grupe "A" biće odigran od 16. do 24. septembra u Kini. FIVB je objavio raspored i satnicu utakmica, ali se još ne znaju gradovi domaćini turnira u Kini i Poljskoj.

Odbojkašice Srbije, koje učestvuju na Ligi Nacija, će prvi meč na turniru u Kini odigrati 16. septembra od četiri sata po centralnoevropskom vremenu protiv Meksika. Dan kasnije će igrati sa Ukrajinom od 10 časova, a dva dana kasnije od četiri sata sastaće se sa Ukrajinom.
Rival Srbije u četvrtom kolu 20. septembra od 10 časa biće Češka, a dva dana kasnije izabranice Đovana Gvidetija sastaće se sa Dominikanskom Republikom u četiri sata. Srbija će u šestom kolu 23. septembra igrati sa Holandijom od 10 časova, a poslednjem kolu, 24. septembra sastaće se sa Kinom od 13.30 sati.

 

 

U "B" grupi u Tokiju igraće Japan, Brazil, Turska, Belgija, Bugarska, Portoriko, Argentin i Peru. Utakmice grupe "C" biće odigrane u Poljskoj, a pored domaćina na ovom turniru igraće i Italija, SAD, Nemačka, Tajland, Kolumbija, Južna Koreja i Slovenija.

Plasman na Olimpijske igre izboriće po dve najbolje reprezentacije iz svake grupe. Francuska je kao domaćin izborila direktan plasman na Igre. OI će biti održane od 26. jula do 11. avgusta naredne godine u Parizu.