Vesti iz odbojke

Svetske šampionke povele pa stale: Poraz odbojkašica Srbije od Kanade u Ligi nacija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.06.2023 18:08
Svetske šampionke povele pa stale: Poraz odbojkašica Srbije od Kanade u Ligi nacija MN Press

Odbojkašice Srbije poražene su i u četvrtom susretu Lige nacija, a ovoga puta bolje od njih su bile igračice Kanade - 2:3 (25:18, 26:28, 23.25, 25:18, 12:14).

Nije ovo turnir kojim odbojkašice Srbije mogu da se ponose, mada treba imati na umu da je novi selektor Đovani Gvideti u Antaliju poveo podmlađeni sastav koji je u nekoliko navrata pokazao da poseduje solidan kvalitet i potencijal.

To se pogotovo videlo u prvom periodu meča protiv selekcije iz Severne Ameirke koji su Srpkinje dobile rezultatom 25:18. Činilo se tada da su konačno pronašle igru, da im se vraća sve ono što ih nije išlo u prethodnim mečevima turnira u Turskoj, ali je sve to bilo kratkog daha.

Kanađanke su u drugom setu zaigrale agresivnije i raznovrsnije, najbolje srpske igračice su počele da greše, samopouzdanje im je palo, pa su dozvolile rivalkama da se odlepe. U drugom su Kanađanke imale prednost 15:11, a u trećem 17:12, što se kasnije pokazalo kao nedostižno.

Istina u oba ta perioda su aktuelne svetske šampionke uspevale da istope prednost protivnica i uđu u neizvesnu završnicu, ali uvek im je nedostajalo malo koncentracije.

Međutim, četvrti set je bio nalik onom uvodnom. Srbija je bila ta koja je diktirala tempo, pretila sa više napadača, pokazala veću želju za pobedom zbog čega je i došla prednost od 16:11 i onda na kraju as servisom Ane Bjelice uspela da obezbedi taj-brejka.

Po svemu viđenom u današnjem susretu nekako je i najpoštenije bilo da pobednika odluči peti set, a u njemu su u neizvesnoj završnici više pokazale Kanađanke i učinile da novi selektor Gvideti ostane bez debitantske pobede na klupi selekcije Srbije.