Vesti iz odbojke

Odbojkaši Partizana napravili brejk u Novom Sadu: Šampion izgubio prednost domaćeg terena u finalu-plej ofa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.04.2023 20:18
Odbojkaši Partizana napravili brejk u Novom Sadu: Šampion izgubio prednost domaćeg terena u finalu-plej ofa MN Press

Odbojkaši Partizana uspeli su da naprave "brejk" protiv Vojvodine u prvoj utakmici finalne serije plej-ofa koja je igrana u Novom Sadu – 3:1 (25:23, 27:25, 27:29, 25:15).

Prepuna je bila mala dvorana SPENS-a ljubitelja odbojke, koji su imali priliku da vide zaista sjajnu igru, lepe poene i veliku borbu dva vrhunska tima.

Novosađani su u uvodnom periodu meča vodili 17:13, držali sve konce igre u svojim rukama, a onda je usledio veliki nalet gostiju koji su raznovrsnim repertoarom došli do trijumfa u toj deonici.

U narednom setu viđena je rovovska borba, timovi su se smenjivali u prednosti, bilo je neizvesno do kraja kada se Vojvodina "odlepila" na 21:19 i ta dva poena prednosti uspela da pretvori u tri set lope. Međutim, nisu igrači domaće ekipe uspeli da ih iskoriste, dok Partizan svoju prvu jeste i stigao je do 2:0.

Treči period igre bio je prava poslastica za sve istnske ljubitelje odbojke i u ovom periodu meča se videlo zašto su ovo dva najbolja srpska tima.

Partizan je imao rezultatsku i psihološku prednost, a Vojvodina je polako počela da gubi korak za rivalom. Igrači trenera Boana Janjića su to iskoristili i relativno rano došli do 13:10, nešto kasnije 20:15, a onda su domaći zaigrali angažovanije i konkretnije, čime su spasili tri meč lopte.

Samopouzdanje je tada bilo na strani domaćih, crno-beli su se grčevito branili, pokušao je trener Janjić i traženjem video provere da malo odmori tim, ali ništa od toga nije uspelo. Vojvodina je slavila 29:27 i vratila se u meč.

Osokoljeni finišom prethodnog seta domaći igrači su furiozno krenuli i u četvrtom. Stekli su na početku dva poena prednosti koje su čuvali do 6:4, ali je Partizan uspeo da se konsoliduje i preokrene na 15:10, što je kasnije naraslo na 18:11 i pobednik je tada već bio rešen.

Crno-bli su tako stekli prednost na početku finalne serije koja se igra na tri ostvarene pobede. Naredni meč na programu je u subotu u Beogradu, a zatim se igra u Novom Sadu 25. aprila, a ukoliko bude bilo potrebno četvrta i peta utakmica bi se igrale 28. aprila u Beogradu, odnosno 1. maja u Novom Sadu.