Vesti iz odbojke

Finalni mečevi Kupa Srbije u odbojci u Obrenovcu: Na terenu prvo muškarci, a zatim i dame

komentari (0)

Izvor: Tanjug

22.02.2024 18:30
Trofeji Kupa Srbije u odbojci MN Press
Trofeji Kupa Srbije u odbojci

Finalni mečevi 59. po redu odbojkaškog Kupa Srbije u obe konkurencije biće odigrani u nedelju, 25. februara u Obrenovcu, a za pehar će se kod žena boriti organizator finala TENT i Jedinstvo iz Stare Pazove, dok će kod muškaraca igrati Mladi radnik i Vojvodina. Muško finale počeće u 16 i 30, a žensko od 19 časova.

Tim povodom je danas održana konferencija za novinare, a predstavnicima medija su se obratili kapiteni i treneri finalista Kupa Srbije: Danijela Andrić i Igor Žakić iz TENT-a iz Obrenovca, Milica Medved i Jovo Caković iz Jedinstva iz Stare Pazove, Aleksandar Gmitrović i Nebojša Protić iz Mladog radnika iz Požarevca i Žarko Kisić i Marko Narančić iz Vojvodine iz Novog Sada.

Iz OK "TENT", tehničkog organizatora finala, stigla je informacija da su sve ulaznice za nedeljni spektakl u Obrenovcu rasprodate za samo jedan dan, uz podatak je interesovanje bilo veliko, ne samo iz Beograda i okoline, već iz čitave Srbije.

Jedinstvo iz Stare Pazove je titulu pobednika Kupa osvojilo jednom, 2017. godine, dok je TENT iz Obrenovca poražen u svom do sad jedinom finalu 2015. Vojvodina je rekorder sa 15 osvojenih titula u nacionalnom Kupu, dok je Mladi radnik iz Požarevca četiri puta poražen u finalnim utakmicama (2007, 2012, 2016. i 2022.).