Vesti iz odbojke

Odbojkaši Vojvodine 16. put pobednici Kupa Srbije: Mladi radnik pao u četiri seta

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.02.2024 18:44
odbojkaši Vojvodine u finalu Kupa Srbije MN Press
odbojkaši Vojvodine u finalu Kupa Srbije

Vojvodina je uzela novi odbojkaški Kup Srbije u muškoj konkurenciji, pošto je u večerašnjem finalu u Obrenovcu bila bolja od Mladog radnika - 3:1 (25:22, 22:25, 25:22, 25:21). Za drugi trofej ove sezone, posle osvajanja domaćeg Superkupa. 

U prvoj rundi velike borbe, mladi sastav iz Novog Sada napravio je razliku zahvaljujući stabilnom bloku i dobrom servisu, odnosno većem broju raspoloženih poentera. Iskusniji Požarevljani su im prilazili na korak zaostatka u više navrata, ne i do preokreta, jer Gmitrović nije imao adekvatnu podršku u realizaciji.  

U drugom setu su "radnici" došli na svoje i koristeći rupe u igri rivala vratili meč na početno stanje. Tas na vagi bili su pomenuti Gmitrović i blokovi Perovića, pa su "lale" morale da se presaberu na pauzi i smisle kako dalje sa trenerom Markom Narančićem, za kog je i sam proboj u završnicu takmičenja predstvaljao uspeh. 

Pošlo im je za rukom, jer su skoro u svemu bili makar za nijansu sigurniji u trećem nastavku, sa manjom ili većom razlikom vodili od početka do kraja (4:1, 14:10, 17:12...) i ostali fokusirani posle jedinog egala u tom delu duela (8:8). Nisu ih mogli poremetiti ni tajm-auti i čelendži druge strane, pa ih je Stanković svojim poenom požurio prema 16. Kupu Srbije.

Mladi Radnik je i peti put ostao gubitnička strana u finalu, jer Nebojša Protić i njegovi puleni nisu mogli da odvedu bitku u peti set. Grčevito su se borili za taj mini cilj u četvrtom, međutim to im nije dovoljno, pa su bili i ostali u rezultaskom deficitu.