Vesti iz odbojke

Da se odmorimo i idemo po olimpijsku vizu: Odbojkaši Srbije spremni za veliku borbu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.10.2023 11:43
Da se odmorimo i idemo po olimpijsku vizu: Odbojkaši Srbije spremni za veliku borbu MN Press

Igra u susretu protiv reprezentacije Finske raduje sleketora odbojkaša Srbije, Igora Kolakovića, koji najavjuje borbu do kraja kada je plasman na Olimpijske igre u pitanju.

"Orlovi" nakon današnjeg tijumfa imaju skor 3-1 i pred njima su ključni mečevi protiv Japana u petak, Sjedinjenih Američkih Država u subotu i selekcije Slovenije poslednjeg dana vikenda.

"Znali smo da će protiv Finaca biti ovako, jer su oni izuzetno snažan tim, pre svega sjajni na prijemu. Međutim, moji igrači su bili homogeni i strpljivi, gradili su igru i zasluženo pobedili. Pred nama je sada dan odmora, za prevenciju i teretanu, a onda tri ključne utakmice u kojima su nam potrebne tri pobede za odlazak na Olimpijske igre. Igrači su zdravi i nadamo se najboljem", rekoa je posle meča Kolaković, a preno sajt Odbojkaškog saveza Srbije.

Kapiten nacionanog tima, Uroš Kovačević kaže da on i njegovi saigrači jedva čekaju da odmere snagu protiv domaćina i dva najbolja tima u grupi.

"Finska je respektabilan tim koji je to pokazao i protiv Slovenije, ali mi smo dokazali koliko vredimo i zaista smo bolji od njih. Ostvarili smo pobedu koja je značajna i pred nama su tri utakmice zbog kojih smo i došli ovde u Japan. Mi smo spremni i nadamo se uspehu", rekao je Kovačević.