Vesti iz odbojke

Dan pauze se dočekuje sa realnim šansama za Olimpijske igre: Srbija ubedljiva protiv Finske

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.10.2023 08:07
Dan pauze se dočekuje sa realnim šansama za Olimpijske igre: Srbija ubedljiva protiv Finske MN Press

Odbojkaši Srbije vezali su i treći uzastopni trijumf na kvalifikacionom turniru za odlazak na Olimpijske igre, a ovoga puta igrači selektora Igora Kolakovića bili su bolji od Finske - 3:0 (25:21, 25:22, 25:22).

Istina, nisu Finci, baš kao ni najbolje selekcije Tunisa i Egipta timovi koji po kvaltetu mogu da pariraju "orlovima", ali ono što je u sva ova tri meča vidljivo je da su srpski reprezentativci, nakon poraza od Turske, mnogo koncentrisaniji i konkretniji.

Iskusni strateg je i ovoga puta malo "promešao karte" u timu, ali svi koji su bili na ternu su svoje minute poverenja koristili na najbolji mogući način.

Najmanje neizvesnosti viđeno je u prvom setu, gde je rival samo dva puta imao prednost i to u prva tri poena, dok je do kraja seta Srbija bila ta koja je diktirala tempo i u većem delu tog perioda meča imala prednost od pet ili šest poena. Druga dva seta jesu bila malo neizvesnija, ali su i dalje "orlovi" imali potpunu kontrolu nad dešavanjima na terenu i rutinski priveli meč kraju.

Sutra je u Tokiju na programu slododan dan, a potom slede ključne borbe za odlazak u Pariz. Najbolji srpski odbojkaši će u petak odmeriti snage protiv domaćina Japana, subota je rezervisana za duel protiv Sjedinjenih Američkih Država, dok će u nedelju igračima selektora Igora Kolakovića rival biti Slovenija.

Srbija trenutno ima skor od tri pobede i jednog poraza i treća je na tabeli, te joj samo sve tri pobede garantuju odlazak na Olimpijske igre, gde će otići dve najbolje selekcije u grupi.

Kvalifikacije za Olimpijske igre, 4. kolo

Sloveija – Egipat 3:1

Srbija – Finska 3:0

SAD – Tunis 09.00

Japan – Turska 12.25

 

Standings provided by Sofascore