Vesti iz odbojke

"Olrovi" u poseti ambasadi Srbije u Japanu: Ambasadorka Aleksandra Kovač poželela uspeh u kvalifikacijama za OI

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.09.2023 12:07
"Olrovi" u poseti ambasadi Srbije u Japanu: Ambasadorka Aleksandra Kovač poželela uspeh u kvalifikacijama za OI OSS

Ekspedicija odbojkaške reprezentacije Srbije koja se nalazi u Japanu, gde u subotu, 20. septembra utakmicom protiv Turske započinje kvalifikacioni turnir za odlazak na Olimpijske igre, posetila je ambasadu Srbije u Tokiju, gde ih je ugostila ambasadorka Aleksandra Kovač.

On je "orlovima" poželela mnogo uspeha na predstojećem takmičenju i obećala da će ih zaposleni u srpskoj ambasadi bodriti na svim utakmicama koje budu igrali u glavnom gradu Japana.

Za uzvrat, kapiten odbojkaša, Uroš Kovačević poklonio je ambasadorki Kovač dres nacionalnog tima, a tim menadžer, Igor Jaglićić majicu reprezentacije Srbije sa potpisima svih igrača i članova stručnog štaba.

"Drago nam je da ste nas posetili i hvala na poklonu. U novim prostorijama ambasade u koju smo se usleili 2019. godine već imamo potpisana dva dresa, jedan Novaka Đokovića sa Olimpijskih igara u Tokiju, a drugi Dragana Stojkovića. Radujemo se vašim uspesima i bodrićemo vas na utakmicama", poručila je ambasadorka Kovač.

Usledilo je zajedničko druženje i neformalni razgovori u prijatnom ambijentu ambasade Srbije u Tokiju, koja se nalazi u neposrednoj blizi hotela Šinagava u kojem su smešteni reprezentativci Srbije.

Nakon uvodnog susreta protiv Turske, "orlove" će se sastati sa Tunisom (1. oktobar), Egipta (3. oktobar), Finske (4. oktobar), Japana (6. oktobar), SAD (7. oktobar) i Slovenije (8. oktobar).

Po novom sistemu kvalifikacija, 24 najbolje reprezentacije sa rang liste FIVB podeljene su u tri grupe sa po osam selekcija, a plasman na Olimpijske igre u Pariz naredne godine izboriće po dve najbolje reprezentacije iz svake grupe, odnosno ukupno šest reprezentacija.