Najave i događaji

Beograd ponovo domaćin Prvenstva Evrope Konferencije 1 u ragbiju 7

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.06.2024 19:50
Detalji sa prošlogodišnjeg prvenstva Evrope Ragbi savez Srbije
Detalji sa prošlogodišnjeg prvenstva Evrope

Jedan od najvećih ragbi turnira u Evropi sa 17 ekipa učesnica, Evropsko prvenstvo u ragbiju 7 Konferencija 1, održaće se od 7. do 9. juna u Beogradu, na stadionu FK "Železnik".

Evropsko prvenstvo u ragbiju 7 počinje u petak, 7. juna od 9.00 časova prvim susretima između reprezentacija Moldavije i Hrvatske u ženskom takmičenju. Potom, u subotu 8. juna u 9.00 časova sastaće se Danska i Malta u muškom takmičenju. Reprezentacija Srbije svoj prvi meč igra u subotu, u 9.22 časova protiv Bugarske. Ovo takmičnje realizuje Ragbi savez Srbije, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta i Sekretarijata za omladinu i sport grada Beograda.

Prvenstvo Evrope Konferencija 1 u ragbiju 7 održaće se u Beogradu četvrti put za redom, što će ujedno biti i poslednji put da naš grad bude domaćin ovog prestižnog turnira. Kontinuirana organizacija međunarodnog takmičenja omogućila je značajan rast i popularizaciju ragbi sporta na ovim prostorima. Takmičenja ovakvog ranga su neprocenjiva prilika za domaće igrače jer se na ovaj način nadmeću na visokom nivou, uče jedni od drugih i unapređuju svoje veštine. Ovo sve zajedno doprinosi ukupnom napretku ragbi sporta u Srbiji.

Učešće u ženskoj konkurenciji prijavilo je ukupno 8 nacionalnih selekcija: Moldavija, Hrvatska, Bugarska, Malta, Luksemburg, Slovačka, Litvanija i Estonija.

Učešće u muškoj konkurenciji prijavilo je ukupno 9 nacionalnih selekcija: Danska, Finska, Malta, Bugarska, Andora, Austrija, Norveška, San Marino i Srbija.

Ulaz je slobodan i pozvani su svi ljubitelji ragbija da posete ovaj veliki događaj na stadionu FK Železnik u Beogradu.