Najave i događaji

"Moje pravo da biram sport": Božićna poseta porodici Đurić

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.01.2024 23:42
Porodica Đurić TV Arena sport
Porodica Đurić

U svojoj srži, Nova Godina i Božić su vreme za porodicu, ljubav, mir i darivanje. Vreme kada su dečiji osmesi u centru pažnje. Zato smo tim povodom odlučili da posetimo porodicu Đurić kojoj smo uručili novogodišnje poklone.

Ekipu televizije Arena sport u Lećarku, nadomak Sremske Mitrovice, dočekala je Jovanka. Samohrana majka devetoro dece. Cvije, Miloša, Milana, Nemanje, Milice, Stefana, Mihajla, Ognjena i Uroša. Žena borac, koja pleni svojom energijom i skromnošću, otkrila nam je svoje želje u Novoj godini i istakla koliko je važno da se deca bave sportom.

"U Novoj Godini pre svega želim zdravlje, što nam je najbitnije. Kada smo zdravi onda sve možemo da ostvarimo. U porodici preovladava muški sport. Njih dve devojčice su se stopile sa sedam dečaka. Sport je mnogo bitan za njihov razvoj i zdravlje. Kroz sport nauče da se bore i da u životu ništa nije na tacni servirano", rekla je Jovanka.

Sa porodicom Đurić se četvrtu godinu zaredom tokom praznika druži i predsednik šahovskog saveza Beograd, Andrija Jorgić koji je tu da prati njihovo odrastanje i pruži neophodnu podršku.

"Mnogima nije jasno na koji način funkcioniše porodica Đurić. Bukvalno funkcionišu kao mala vojska. Slušaju i zna se ko je gazda u kući. Videli ste i kada ste došli ovde koliko je sve uređeno, čisto, pedantno i koliko vode računa o svemu. Meni je naravno srce puno jer se pune četiri godine družimo sa ovom ekipom ovde i kako gledamo kako rastu, kako stasaju u prave momke i devojke. Oni su budući uzori nekima kako u sportu, tako i u nekim drugim disciplinama.", izjavio je Jorgić pa nastavio.

"Ovo je pre svega jedna sporstka porodica. Puni su života i elana, gledaju u budućnost i da pomognu drugim. Vrlo su požrtvovani između sebe, iako se nekad posvađaju ali to je sve prirodno. Ponosan sam na moju ekipu koja dolazi ovde godinama, kao i na kompletnu porodicu koja je za primer. Samohranih majki u Srbiji ima mnogo, a mi kroz Jovanku vidimo sve ostale majke i na ovaj način dajemo podršku. Svako neka sebe pronađe u tome i neka pošalje dobru poruku. Uvek se družimo pred božićne praznike i ovi paketići i pokloni koje smo doneli zajedno sa Arenom nisu njima prioritet, već što smo došli da se družimo i da malo pričamo. Izvučemo po neku reč, iz meni omiljenog, Uroša. Iako on navija za Partizan, mi smo našli zajedničke tačke. Porodica je malo podeljena, navijaju i za Partizan i za Crvenu zvezdu. Najbitnije da šaljemo dobar duh, dobre poruke i možda bi ovo trebalo da radimo češće. Ne samo da se viđamo uoči božićnih praznika, nego da to bude tokom čitave godine. Nije Arena njima na TV-u samo jer ste vi došli. Gledaju sportski i muzički kanal. To su prave vrednosti. Žele pre svega da završe svoje škole. Uroš mi je rekao da je prosek 4.2. Mislim da će biti uzor deci u Srbiji. Ovde ima 50-60 kvadrata i ima dovoljno mesta za sve. Za mene je najupečatljivje način na koji funkcionišu. Svako ima svoj kutak i zadatak ovde. Zato bih pozvao i druge da dođu da vide i sledi primer ove dece. Njih troje-četvoro se oprobalo i u radnim vodama. Ne čekaju ništa da im padne sa plafona i ne mole nikoga za pomoć. Oni su društveno odgovorni, korisni i zarađuju sami za svoj život i zato kažem još jednom, puno mi je srce što sam danas sa njima", zaključio je Jorgić.

U ovoj složnoj porodici nema podele na muško i žensko. Ni kada su u pitanju kućni poslovi, a ni kada je u pitanju sport.

"Više smo za muški sport, nego za ženski. Nas dve smo trenirale džudo, MMA, fudbal i atletiku", rekla je Milica.

"Gledam Kristijana Ronalda i on je moj uzor jer dobro igra fudbal i daje mnogo golova" izjavio je Uroš.

Đurići su nas ispratili sa osmehom što znači da je naša misija uspela i da smo dobili još jedan motiv da nastavimo dalje. Akcija "Moje pravo da biram sport" će u narednom periodu nastaviti da podržava mališane i motiviše ih da se vrate na terene, borilišta i hale.