Najave i događaji

Javni roditeljski sastanak: Ministarstva zdravlja, prosvete i sporta zajedno rade na unapređivanju fizičkog zdravlja dece

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.12.2023 21:50
Novi Beograd TV Arena sport/ Screenshot
Novi Beograd

U svečanoj sali Gradske opštine Novi Beograd, održan je javni roditeljski sastanak na temu značaja sportskih lekarskih pregleda, bavljenja sportom i unapređivanja časova fizičkog i zdravstvenog vaspitanja.

Prisutnima se obratio predsednik opštine Bojan Bovan kao i predstavnici resornih ministarstava.

"Uvek o razvoju sporta vodimo računa da se on obavlja na pravi način, da sva deca koja se bave sportom prođu neke lekarske preglede, naravno kada je u pitanju rad u školama, da se svi časovi fizičkog i zdravstvenog vaspitanja što bolje organizuju i neprestano unapređuju. Na opštini Novi Beograd postoji veliki broj predškolskih i školskih ustanova i mi sve više pažnje posvećujemo sportu za decu. TV Arena sport to jako dobro prati uz opštinu Novi Beograd i često je pokrovitelj raznih sportksih akcija koje uključuju naše najmlađe", rekao je Bovan.

Potom je reč preuzela prof. dr. Marijana Dukić Mijatović:

"Obišli smo našu lepu zemlju od severa do juga. Bili smo već u Ubu, Kikindi i Nišu. Evo nas sada i u Beogradu, prvenstveno jer smo uočili da će ovde biti potrebno da održimo nekoliko roditeljskih sastanaka zbog velikog interesovanja roditelja kojih sada ima preko stotinu. Ponosni smo na ovaj projekat, pre svega jer smo zajedno delovali, Ministarstvo prosvete, Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo sporta, a svi ujedinjeni da naši mladi, da naši učenici i osvonih i srednjih škola budu što zdraviji", poručila je Dukić Mijatović.

Među prisutnima se našla i proslavljena rukometašica i bivša reprezentativka Srbije Tatjana Medved, koja sada obavlja funkciju predsednice Pododbora za sport u okviru Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo.

"Ja sam bila iznenađena izveštajima koje su nam dostavili 'Institut za javno zdravlje Batut', posebno sa analizama, odnosno izveštajima da su nam deca sve više gojazna, svako osmo dete ima taj problem, ili problem ravnih tabana i iz toga je isteklo da tri Ministarstva, zdravlja, sporta i prosvete moraju da se ujedine da bi mogli da iznedrimo prava sistemska rešenja i da prevaziđemo sve probleme", jasna je bila Medved.

Saradnja Gradske opštine Novi Beograd i televizije Arena sport nastaviće se i u narednom periodu, za kada su zakazani novi javni roditeljski sastanci na temu sportskog zdravlja.