Najave i događaji

Akcija "Moje pravo da biram sport": Nastavljena šahovska Arena sport liga osnovnih škola Novog Beograda

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.11.2023 23:58
Akcija "Moje pravo da biram sport": Nastavljena šahovska Arena sport liga osnovnih škola Novog Beograda TV Arena sport

Akcija naše televizije "Moje pravo da biram sport" nastavljena je lepom manifestacijom u kojoj su mogli da uživaju osnovci najveće beogradske opštine Novi Beograd. Ovog vikenda su u osnovnim školama "Mladost", "Radoje Domanović", "Ratko Mitrović" i "Đuro Strugar" održani dueli sedmog kola šahovske Arena sport lige osnovnonih škola Novog Beograda.

Prva škola koju smo posetili je OŠ "Ratko Mitrović" gde mališani nisu krili oduševljeljnje zbog ove akcije naše televizije.

"Pomoć od TV Arena sport je zaista velika. Dobili smo po pet šahovskih setova koji nam znače da se održi šahovska liga. Zadovoljstvo je ogromno i to je potvrda našeg rada. Gledamo da se stvaraju nove zvezde i novi talenti, pa čak i u šahu", rekla je direktorka OŠ "Ratko Mitrović" Ivana Stjepanović.

Kao što između ostalog dokazuje i akcija "Moje pravo da biram sport" Arena Channels Group se još jedom pokazala društveno odgovornom kompanijom prepoznavši značaj ulaganja i u šah, i u školski sport.

"Nisam imala priliku da igram ovoliko šah kada sam bila mlađa. Lepo je videti decu da se igraju i da se druže, da igraju fer i da nema svađe i ljutnje", rekla je Mina Radenković, šahovski sudija.

Nakon toga, otišli smo u OŠ "Radoje Domanović" gde su nastavljene borbe u Arena sport šahovskoj ligi.

"Kao da smo predosetili da će Srbija da bude prvak Evrope pa je ova liga osnovnih škola započela proletos kao pilot projekat i angažovano je svih 19 osnovnih škola na opštini Novi Beograd. U jesenjem terminu ova takmičenja služe da bi se povećala baza za gradsko, a kasnije i republičko talkičenje", dodao je Miloš Peović, koordinator Arena sport šahovske lige, a onda je reč preuzela direktorka OŠ "Radoje Domanović" Vanja Sekulović:

"Jako smo počastvovani što učestvujemo u jendoj disciplini koja se neguje godinama. Šah je jako tradicionalan sport i nasuprot životu koji je brz, ovde treba biti smiren, sedeti i razmišljati. Osećam se jako ponosno jer smatram da sve u životu i društvu i sistemu polazi od osnovne škole i što sam deo velikog projekta. Zahvaljujem se TV Arena sport što su nam omogućili da učestvujemo u svemu ovome".

Nismo ni blizu kraja akcije "Moje pravo da biram sport", zato vas pozivamo da ostanete uz TV Arena Sport i pratite naše dalje korake ka popularizaciji školskog sporta.