Vesti iz košarke

Slovenija i Nemačka idu u Top 8: Australija i Gruzija ispale iz borbe za medalju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.09.2023 16:48
Slovenija i Nemačka idu u Top 8: Australija i Gruzija ispale iz borbe za medalju Tanjug/AP Photo/Hiro Komae

Sve je jasno u grupi K Svetskog prvenstva u košarci. Slovenija i Nemačke današnjim pobedama nad Gruzijom, odnosno Australijom, obezbedili su mesto u četvrtfinalu takmičenja, a duel te dve evropske selekcije u narednom kolu, odlučiće ko ide na megdan pobednicima grupe L, gde se nalaze Kanada, Španija, Letonija i Brazil.

Nemačka je danas slavila protiv Gruzije 100:73, dok je Slovenija bez većih problema savladala Australiju 91:80 i to zahvaljujući boljoj igri u poslednjoj četvrtini. Obe evropske selekcije sada imaju po četiri pobede u grupi. Australija i Gruzija su na učinku 2:2 i do kraja takmičenja, boriće se za plasman od 17-32 mesta.

Listu strelaca slovenačke reprezentacije predvodio je Dončić sa 19 poena, Tobi ga je pratio u stopu sa 18, Prepelič je dodao 11, dok je najraspoloženiji u taboru Australije bio Gidi sa 25 poena. Veteran Mils je postigao 17, dok je bivši košarkaš Partizana Egzum, završio utakmicu sa 13 poena.

U grupi L je situacija malo komplikovanija. Letonija i Španija imaju po tri pobede i poraz. Kanada je stopostotna i ako opravda ulogu favorita protiv Brazila, gotovo izvesno će završiti grupnu fazu takmičenja na prvom mestu, odakle će ukrstiti koplja sa drugoplasiranom ekipom grupe K. Sa druge strane, ako Letonija u narednom kolu savlada Brazil, a Španija izgubi od Kanade, baltička selekcija ide dalje, a svet će dobiti novog šampiona.

Svetsko prvenstvo, II faza, grupa K.

Nemačka - Gruzija 100:73
Slovenija - Australija 91:80
 

Standings provided by Sofascore