Vesti iz košarke

Dončića preplašile balističke rakete u Okinavi: Nije mi bilo svejedno...

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.08.2023 19:14
Dončića preplašile balističke rakete u Okinavi: Nije mi bilo svejedno... Tanjug/AP Photo/LM Otero

Košarkaši Slovenije, stigli su nedavno na japansko ostrvu Okinavu, gde će u prvoj fazi Svetskog prvenstva igrati utakmice protiv Venecuele, Gruzije i Zelenortskih Ostrva u sklopu grupe F. Po dolasku u Japan, dogodila se nesvakidašnja situacija, koja je preplašila košarkaše navedenih zemalja, a naročito zvezdu Dalasa i slovenačke reprezentacije Luku Dončića.

Naime, Severna Koreja pokušala je sinoć u kasne sate da lansira dve balističke rakete na ovo ostrvo, po drugi put. Tim povodom oglasile su se sirene širom Okinave, a prema rečima Dončića, takva slika preplašila je sve košarkaše. Uzbuna se dogodila oko četiri časa po lokalnom vremenu, a zbog zaglušujuće buke, gotovo da niko oka nije sklopio.

"Uplašio sam se, moram da priznam. Bilo je pravo ludilo. Video sam raketu kako leti... Inače ovde je sve savršeno. Domaćini su prijateljski nastrojeni. Slično je kao u Tokiju, gde smo igrali prijateljsku utakmicu. Zahvaljujem im se ovom prilikom i bilo bi lepo da navijaju za Sloveniju", rekao je Dončić na konferenciji za medije, održanoj uoči početka Mundobasketa.