Vesti iz košarke

Boriša Simanić dve nedelje ne sme u avion: Operisani srpski košarkaš dobro, ali moraće da pričeka na povratak kući

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.09.2023 09:50
Boriša Simanić dve nedelje ne sme u avion: Operisani srpski košarkaš dobro, ali moraće da pričeka na povratak kući Guliver

Boriša Simanić neće se vraćati u košarkaški tim Srbije na Svetskom prvenstvu, već će silom prilika svoje saigrače do kraja učešća na Mundobasketu pratiti iz bolničke postelje.

Krilni centar "orlova" uspešno je operisan i dobro se oporavlja od hirurške intervencije na levom bubregu, stradalom prilikom jednog udarca na meču sa Portorikom, međutim mora da sačeka na povratak kući. 

Poslednje informacije iz Manile kažu da je član Saragose još na intezivnoj nezi i da su svi parametri oporavka dobri, te da bi za neki dan trebalo da bude na "odeljenju", gde će pod nadzorom filipinskih lekara i uz stalnu "inspekciju" doktora naše selekcije Dragana Radovanovića nastaviti lečenje. 

 

 

Takođe, iz tabora "orlova" moglo se čuti da iz objektivnih razloga bivši igrač Crvene zvezde neće smeti sledeće dve nedelje u avion. Da ne bi došlo do neželjenih komplikacija, bez obzira što je Simanić mlad i zdrav čovek.

Zbog toga će mu u posetu, kao najjača i najlepša moguća podrška, doći roditelji i sestra. Portorikanac Nuno Omot već mu se javno izvinio zbog svog nesmotrenog udarca i poželeo mu da što pre ozdravi i vrati se sportu. 

Uz njega su svim srcem i njegovi drugari iz reprezentacije, a da stalno misle na povređenog Simanića pokazali su i gestom pre današnjeg meča sa Italijom, kada su mu ostavili mesto na klupi.