Vesti iz košarke

Dobio sam odobrenje za treninge: Boriša Simanić radostan zbog povratka košarci, posle teške povrede

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.02.2024 21:40
Boriša Simanić, laureat OKS MN Press
Boriša Simanić, laureat OKS

Košarkaški reprezentativac Boriša Simanić dobio je specijalnu nagradu "olimpijsko srce", kojom mu se Olimpijski komitet Srbije u ime celog naroda još jednom zahvalio na žrtvi podnetoj na prošlogodišnjem Svetskom prvenstvu, jer je na isto otišao zdrav i prav a vratio se bez jednog bubrega, izgubljenog tokom utakmice. 

Gorostas iz Ljubovije zahvalio se na priznanju dobijenom tokom večerašnje dodele godišnjih nagrada našim najboljim sportistima u obe polne kategorije, u timskoj i individualnoj konkurenciji, a onda predočio svoje trenutno stanje. 

"Osećam se odlično. Radimo analize na svakih 15 dana. Što se toga tiče, sve je u najboljem redu. Dobio sam odobrenje da mogu da krenem sa treningom. Treba da odradimo neke analize, ako to sve bude dobro, krećem sa treningom. Što se terena tiče, nadam se da ću na leto biti spreman", ispričao je Simanić.

On je iz bolničke postelje ispratio pohod "orlova" na planetarno srebro, da bi se posle operacije i početnog oporavka u Manili, sa ostalim izabranicima vratio u zemlju. I čak prisustvovao dočeku ispod čuvenog balkona Skupštine grada Beograda. 

"Drago mi je da sam im na neki način pomogao. Bili su jako zabrinuti, dve noći nisu spavali i to je uticalo na njihovu igru. Čim sam osetio da sam bolje, došao sam do telefona i poslao im poruku. Nisam ni slutio da će to toliko da ih digne", dodao je on.