Vesti iz košarke

Avramović spreman za svetsku titulu: Odmorni smo i orni, uslovi na Mundobasketu fenomenalni

komentari (0)

Izvor: Tanjug

24.08.2023 19:34
Avramović spreman za svetsku titulu: Odmorni smo i orni, uslovi na Mundobasketu fenomenalni MN Press

Član košarkaške reprezentacije Srbije Aleksa Avramović izjavio je danas uoči utakmice sa Kinom na Svetskom prvenstvu na Filipinima da su srpski reprezentativci odmorni i orni, kao i da su uslovi na Mundobasketu, uprkos sparnom vremenu i velikim saobraćajnim gužvama, odlični.

''Jedan od mojih ciljeva je dolaskom ovde ispunjen, a to je da predstavljam svoju državu na velikom takmičenju. Svež sam, oran, motivisan", rekao je reprezentativac Srbije Aleksa Avramović novinarima uoči utakmice sa Kinom koja je na programu u subotu u večernjem terminu od 20 časova po lokalnom, odnosno 14 časova po srpskom vremenu.

"Nije sparina koliko je gužva u saobraćaju problem. Danas smo putovali zaista dugo, preko sat vremena. Ali i pored toga, uslovi su fenomenalni. Prvi put smo u ovoj kultnoj sali gde ćemo igrati grupnu fazu Svetskog prvenstva. Prelepo izgleda i mislim da će se napraviti sjajna atmosfera", rekao je Avramović.

On je dodao da nema opuštanja bez obzira što su srpski košarkaši sa nekim protivnicima igrali na pripremama.

"Spremni smo. Od tri ekipe sa kojima smo u grupi, sa dve smo se sastali na pripremama i upisali smo ubedljive pobede. Međutim, Svetsko prvenstvo je druga priča. Igramo protiv Kine, pobedili smo ih pre nekoliko dana ali pristup mora da bude isti, možda čak i veći kako bismo postavili neki standard za nas", istakao je Avramović.

Košarkaš Partizana napominje da je ceo tim vredno trenirao i da su imali dobre provere uoči Mundobasketa.

"Intenzivno smo trenirali zaista, ne samo u ovom periodu već od Pazove tako radimo. Imali smo dobre provere, prvo te dve utakmice protiv Bosne i Hercegovine i Poljske, pa Akropolis kup, pa Portoriko i onda turnir u Kini koji nam je značio zbog adaptacije i promene vremenske zone. Stvarno je organizacija bila besprekorna. Kina nam je pomogla da se adaptiramo i iskreno, došli smo u Manilu odmorni i orni", rekao je bek Srbije i dodao da mu se jedan životni san, vezan za košarku ispunio.

Srbija i Kina su pre nekoliko dana odigrali međusobni meč u Šenženu na Kupu solidarnosti, što je bila svojevrsna priprema za prvo kolo na Mundobasketu.

"Dobro je jer znamo šta nas očekuje. U toj prvoj utakmici su igrali i preko granice faula. Bogdan je bio "pretučen" od njihovih igrača i on je šutnu neka slobodna bacanja, ali je bilo malo koliko su ga udarali. Opet, nismo kukali u takvoj igri, adaptirali smo se i ulazili smo snažnije u igru. Malo smo i mi njih stisli u odbrani pa smo prednost na kraju i podigli. Dobra odbrana i tranzicija u napadu i rezultat će doći", zaključio je Avramović.