Vesti iz košarke

"Orlovi" složni - Finci došli da se "pobiju", ali smo mi zasluženo pobedili

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.02.2024 22:32
Košarkaši Srbije slave nakon pobede nad Finskom MN Press
Košarkaši Srbije slave nakon pobede nad Finskom

Reprezentacija Srbije uspešno je započela trku za Evropsko prvenstvo, pošto je na startu kvalifikacija savladala Finsku rezultatom 77:61 i tako preskočila prvu prepreku u grupi B, gde se nalaze još Danska i Gruzija.

Nakon utakmice u Beogradu utiske su sumirali Luka Mitrović i Aleksa Avramović, koji su ujedno predvodili listu strelaca srpske reprezentacije sa 19, odnosno 18 poena.

Aleksa Avramović se zahvalio publici i naveo da je dobra odbrana bila ključ večerašnje pobede "orlove".

"Hvala publici koja je došla u velikom broju da nas podrži, bila je puna hala, što nam je mnogo značilo u trenucima kada smo možda bili u blagom padu. Davali su nam vetar u leđa i stvarno im hvala što su došli u ovolikom broju da nas podrže", rekao je Aleksa i dodao:

"Malo smo ušli u meč sa nekom tenzijom, međutim posle par minuta postavili smo našu igru i našu odbranu i sveli Finsku na 61 poen, što govori krajnji rezultat. Na kraju smo zasluženo odneli pobedu. Znamo da je Danska pobedila Gruziju i idemo sada u Gruziju gde će oni biti silno motivisani. Naš cilj i druga pobeda koja će nam mnogo doneti".
 

 

 


Mitrović je po prvi put u karijeri poneo kapitensku traku, a nakon susreta otkrio je novinarima koliko mu to znači.

"Još uvek nestvarno. Navikavam se na to zvanje, ali je jako lepo. Prelepo je, nema mnogo lepših priznanja u karijeri od nečega takvog", rekao je Mitrović i dodao:

"Znali smo da će biti jako težak meč. Finci nisu zvučni na papiru, ali igraju agresivno, od samog starta, iznenadili su nas. Došli su da se 'pobiju', u nekim delovima su uspeli. Pogađali su iz tranzicije. Kad smo smirili igru, odigrali pametnije u napadu, ostavili smo im manje prostora za tu tranziciju i lake poene".

Mesto na Evropskom prvenstvu obezbediće tri prvoplasirane ekipe, a Srbija će naredni meč u grupi odigrati za tri dana protiv Gruzije, koja je danas nenadano izgubila od Danske.
 

 

Standings provided by Sofascore