Vesti iz košarke

Zvezda se oprostila od Dobrića: Šegi, ostavio si neizbirsiv trag

komentari (0)

Izvor: Tanjug

13.07.2023 14:35
Zvezda se oprostila od Dobrića: Šegi, ostavio si neizbirsiv trag MN Press

Košarkaški klub Crvena zvezda zvanično se oprostio od Ognjena Dobrića, koji će karijeru da nastavi u Virtusu iz Bolonje.
Dobrić (28) je bio član Crvene zvezde od 2013. godine, a odlučio je da napusti beogradski klub pošto mu je istekao ugovor sa šampionom Srbije. 

"Crvena zvezda želi puno sreće, dobrog zdravlja i uspeha u novoj sredini i na novom profesionalnom izazovu našem 'Šegiju', jer je tokom godina noseći 'crveno-beli' dres ostavio neizbrisiv trag u istoriji kluba. Odigrao je 435 utakmica i trenutno je na drugom mestu večne liste po broju odigranih mečeva. Sa 3.669 postignutih poena trenutno je na 12 mestu večne liste. Odigrao je 165 evropskih mečeva i ujedno je najbolji strelac zvezde u evropskim utakmicama sa 1.171. postignutim poenom".

"Dobrić je najbolji strelac Crvene zvezde u regionalnom takmičenju sa 1.589 poena, a osvojio je 15 trofeja noseći 'crveno-beli' dres. On je proglašavan za najkorisnijeg igrača srpske lige, bio je MVP Kupa Radivoja Koraća i najkorisniji igrač ABA lige", navodi se u saopštenju Crvene zvezde.