ABA liga

Italijani tvrde: Stvar je rešena, Dobrić pakuje kofere i ide u Virtus kod Teodosića?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.06.2023 14:44
Italijani tvrde: Stvar je rešena, Dobrić pakuje kofere i ide u Virtus kod Teodosića? MN Press

Jedan od najboljih košarkaša Crvene zvezde u seriji sa Partizanom, Ognjen Dobrić, definitivno prelazi u Virtus po završetku sezone, ponovio je danas Sportando.

Italijanski list prethodno je najavio da su klub iz Bolonje i bek Zvezde dogovorili sve uslove saradnje, da bi danas saopštili da je stvar rešena i daće po završetku serije sa Partizanom, Dobrić spakovati kofere i potpisati ugovor sa italijanskim velikanom, gde ujedno nastupa i bivši kapiten reprezentacije Srbije Miloš Teodosić.

 

 

Ognjen Dobrić ponikao je u klubu sa Malog Kalemegdana. Za sedam sezona u Zvezdi, osvojio je šest titula prvaka Srbije, dok je po četiri puta osvajao regionalno takmičenje i Kup Radivoja Koraća. Za to vreme poneo je i nekoliko individualnih priznanja, a zahvaljujući dobrim i konstantnijm partijama, dobio je i poziv u reprezentaciju, za koju je debitovao 2019. godine u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Ove godine naročito se isticao u Zvezdinom dresu, gde je tokom sezone pružao odličnu podršku sa spoljnih pozicija. Prosečno je beležio po 10 poena u Evroligi i regionalnom takmičenju. U seriji sa Partizanom bio je jedan od ključnih figura u postavi Duška Ivanovića, pa i ne čudi da je zbog dobrih partija dobio poziv italijanskog velikana.