ABA liga

Ognjen Dobrić: Možemo da igramo sa Partizanom i bez prednosti domaćeg terena

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

18.04.2023 15:14
Ognjen Dobrić: Možemo da igramo sa Partizanom i bez prednosti domaćeg terena MN Press

Košarkaš Crvene zvezde, Ognjen Dobrić, istakao je da njegova ekipa može da se nadmeće sa Partizanom i bez prednosti domaćeg terena.

On je aludirao na tabelu ABA lige, u kojoj će, ukoliko ne bude bilo iznenađenja, "večiti" rivali igrati u finalu, a pošto je Partizan na vodećoj poziciji, prva dva, ali i potencijalna "majstorica" će se igrati pred pristalicama crno-belih.

"Za nas je trenutno najbitniji plej-of ABA lige. Kreće borba za trofeje. Jednostavno prvo se pripremamo za to, spremni smo zdravi, napeti smo, jedva čekamo da to počne. Cele sezone igrate za trofeje i sada je došao taj trenutak kada se sve odlučuje", rekao je Dobrić.

Istakao je i da i Partizan i Zvezdu očekuju teške serije pre finala.

"Izgubili smo neke utakmice koje nismo smeli, ali mislim da imamo dovoljan kvalitet da se nosimo sa ekipom Partizana i bez prednosti domaćeg terena ako se sastanemo u finalu. Naravno imamo dosta prepreka do toga i jedni i drugi imaju da odigraju veliki broj mečeva. Naš cilj je naravno da probamo da odbranimo titulu, mislim da to možemo da uradimo bez obzira na stanju na tabeli".

Na kraju, zamenik kapitena crveno-belih, osvrnuo se na učinak kluba sa Malog Kalemegdana u Evroligi (10. mesto, skor 17-17).

"Svesni smo da smo mogli da budemo među osam ekipa koje su u plej-ofu. Neke naše utakmice za zaborav su doprinele da ne budemo u tih osam, jednostavno, ostaje žal, ali ne možemo da vratimo vreme i promenimo bilo šta. Jedino je dobro što se naša igra promenila. Nemamo crne minute, nemamo padove što se videlo na prethodnim mečevima u Evroligi, a sada nam sledi ono najbitnije, a to su borbe za trofeje", podvukao je Dobrić.