Vesti iz košarke

Žalba Partizana usvojena: "Parni valjak" može da igra KLS

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.07.2023 14:14
Žalba Partizana usvojena: "Parni valjak" može da igra KLS MN Press

KK Partizan, ipak, će moći da igra KLS naredne sezone, jer je Košarkaški savez Srbije prihvatio žalbu "parnog valjka", objavio je "Telesport".

Naime, Komisija za izdavanje dozvola Košarkaške lige Srbije za sezonu 2023/24 nije usvojila zahteve Partizana, užičke Slobode,  kraljevačke Sloge, Novog Pazara i Radničkog iz Kragujevca da mogu da se takmiče u Superligi Srbije i naredne sezone.

Crno-beli su odbijeni jer nisu učestvovali u Superligi prošle sezone i nisu dostavili dokaze da su izmirili dugovanja prema KSS i RKS. Međutim, regionalni šampion je demantovao da nije izmirio dugove i zbog toga je uputio žalbu KSS.

Žalba je na kraju usvojena, a kako je navedeno u obrazloženju, crno-beli su izmirili sva neophodna dugovanja čime su otklonjene sve prepreke za dobijanje pomenute licence. Takođe, naznačeno je da je ova odluka konačna i da na nju niko od aktera nema pravo žalbe.

U istoj odluci potvrđeno je da Partizan može igrati svoje domaće mečeve u "Štark areni". Ono što je neophodno jeste da crno-beli do prvog oktobra dostave dokaz o ispunjenosti svih neophodnih uslova u pogledu registracije ekipe i potrebnog broja igrača ili će im u suprotnom licenca biti oduzeta.