ABA liga

Otvoreno pismo Partizana: Posle konsultacija u klubu zaključili smo da ne možemo da prihvatimo izmene termina

komentari (0)

Izvor: Tanjug

08.06.2023 22:15
Otvoreno pismo Partizana: Posle konsultacija u klubu zaključili smo da ne možemo da prihvatimo izmene termina MN Press

Košarkaški klub Partizan odbio je pomeranje starta finalne serije ABA lige sa 12. na 13. jun, o čemu je čelnike regionalne lige u otvorenom pismu obavestio Zoran Savić, sportski direktor Partizana.

Kako je Savić naveo u pismu upućenom čelnicima ABA lige, koje je prosleđeno svim medijima, cene se napori menadžmenta da se reši problem do koga je iznenada došlo zbog određivanja istog termina utakmica ABA Lige i Košarkaške lige Srbije.

"Nije nam poznato kako je moguće i zbog čega je došlo do takvog problema. Što se tiče Vašeg predloga za izmenu termina u poslednjem momentu, posle konsultacija sa komercijalnim službama kluba, upravom i stručnim štabom zaključili smo, na žalost, da KK Partizan ne može da prihvati predloženu izmenu termina. Naše očekivanje je da se držimo pravila koja smo svi u ABA ligi usvojili", navodi se u saopštenju.

On je dodao i da je KK Partizan u skladu sa kalendarom takmičenja i primljenom obaveštenju o terminima utakmice ranije pustio u prodaju ulaznice za prvu utakmicu finalne serije ABA Lige, od kojih je veliki broj ulaznica prodao.

"Klub očekuje rekordnu posetu. Poznato je da naše utakmice prati veliki broj navijača, od kojih mnogi žive van Beograda. Jasno je da naš klub ima veoma dobar odnos sa svojim navijačima, zahvalan im je za bezrezervnu podršku i vodi računa o njima (kao i oni o svom klubu)", dodaje se u pismu.

Na kraju se ističe zaključak da Partizan očekuje da serija počne u ponedeljak, 12. juna, u terminu koji je ranije odredila ABA liga. 

"KK Partizan ne može i neće da izneveri navijače koji su već kupili ulaznice za utakmicu. Zato bi bilo neodgovorno da prihvatamo novi termin. Dakle, naš odgovor na Vaše pitanje je da KK Partizan nije saglasan sa promenom termina. Molimo Vas da nas obavestite u koje će se tačno vreme 12.6.2023. godine odigrati prva utakmica finalne serije", zaključuje se u Savićevom pismu.

Ranije danas, posle sastanka predstavnika KLS i ABA lige iznet je predlog da se start finalne serije ABA lige pomeri sa 12. na 13. jun.