Vesti iz košarke

Trofej ne menja vlasnika osmu godinu zaredom: Crvena zvezda odbranila titulu šampiona Srbije

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

11.06.2023 13:54
Trofej ne menja vlasnika osmu godinu zaredom: Crvena zvezda odbranila titulu šampiona Srbije MN Press

Košarkaši Crvene zvezde osvojili su Košarkašku Ligu Srbije pošto su i u drugoj utakmici savladali FMP 82:72 (23:27, 20:9, 18:19, 21:17) i tako se po osmi uzastopni, a ukupno 23. put popeli na tron domaćeg šampionata.

Za razliku od prvog susreta, u kome je četa Duška Ivanovića potpuno dominirala, "panteri" iz Železnika su prikazali mnogo bolju igru, i tokom prve tri deonice bili čak i bolji rival, ali se Zvezda konsolidovala i u poslednjem kvartalu zagospodarila parketom i brzo došla do dvocifrene prednosti koju do kraja nije ispustila.

Najefikasniji u redovima Crvene zvezde bio je Luka Mitrović sa 16 poena, 14 je dodao ben Bentil, dok su po 11 dodali Nemanja Nedović i Fakundo Kampaco. Upravo je Mitrović MVP finala, a takođe je i dobio priznanje za najboljeg strelca.

Bolji od ostalih u sastavu FMP-a bio je Aleksa Stepanović sa 19 poena, a po 13 su dodali Ebuka Izundu i Nikola Šaranović.

Ovaj trofej, drugi u sezoni za crveno-bele, će bez sumnje poslužiti kao motivacija za još jednu finalnu seriju koja očekuje Zvezdu, u AdmiralBet ABA ligi protiv Partizana.

Prvi meč "večitih rivala" na programu je već u utorak od 20.00 uz direktan prenos na TV Arena sport.