Vesti iz košarke

Etore Mesina odustao od Mirotića: Preskup je, Olimpija ne može da ga plati

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.06.2023 22:17
Etore Mesina odustao od Mirotića: Preskup je, Olimpija ne može da ga plati MN Press

Španski košarkaški reprezentativac Nikola Mirotić, neće nakon odlaska iz Barselone karijeru nastaviti u Olimpiji iz Milana, budući da ovaj italijanski klub nema dovljno novca da plati za njegove usluge.

Ovo je medijima na Apeninima rekao trener kluba Etore Mesina koji nije štedeo reči hvale na račun jednog od najboljih košarkaša u Evropi.

"Mirotić je trenutno među pet najkvalitetnijih igrača u Evropi. Međutim, ne možemo da se takmičimo sa klubovima, koji ga žele u ovom trenutku. Olimpijakosu će, ako ode Saša Vezenkov, da ostane mnogo novca, koji bi mogao da se iskoristi za angažovanje novih igrača. Oni bi apsolutno mogli da daju ponudu Mirotiću za sličan ugovor, koji je imao u Barseloni", rekao je Mesina i dodao:

 

 

"Efes, Fenerbahče, Panatinaikos su odjednom osetili veliku želju da troše veliki novac na pojačanja. U ovom trenutku mislim da naš klub ne može da isprati ponude za Mirotića. Ne možemo da se takmičimo za Mirotića sa Efesom i Fenerbahčeom, već i sa Barselonom i Realom iza kojih stoje fudbalski klubovi".

Prema pisanju velikog broja medija širom Evrope za Mirotića su zaintereosvani brojni klubovi koji će nastupati u Evroligi, ali i Partizan i Crvena zvezda koji bi u četvrtak, 29. juna trebalo da saznaju da li će igrati najjače evropsko takmičenje naredne godine.