Vesti iz košarke

Sjajan je kao krilo, još mu tražim pravu poziciju: Etore Mesina o Nikoli Mirotiću

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.10.2023 14:42
Sjajan je kao krilo, još mu tražim pravu poziciju: Etore Mesina o Nikoli Mirotiću MN Press

Godinama je Nikola Mirotić bio jedan od najboljih krilnih cenatra u Evropi, ali od dolaska u Olimpiju iz Milana španski košarkraš često igra na poziciji krila.

Tako je i bili i u poslednjem kolu italijajnskog šampionata protiv Ređo Emilije, a istu ulogu je i imao i na meču prvog kola Evrolige protiv Fenerbahčea u Istanbulu.

"Nikola ima taj kvaliett da igra na više pozicija, a sa svojom visinom od dva metra i osam santimetara može odlično da odgovori ulozi krila. Međutim, imao je on utakmice i kad je igaro četvorku, tako da možemo da mu menjamo mesto u timu", kaže trener milanske ekipe, Etore Mesina i dodje:

"Mirotić je i tokom bogate NBA karijere igrao na poziciji krila, tako da ovo nije ništa novo za njega. Još se svi uigravamo i pokušavam da mu pronađem mesto na kojem može najviše da nam pomogne, a to mnogo zavisi i od toga ko je pored njega na terenu".

Nesuđeno pojačanje Partizana je utakmicu protiv Ređo Emilije završio sa 12 postignutih poena i četiri uhvaćene lopte za 28 minuta provedenih na terenu.