Vesti iz košarke

Pravio sam ekipu u Turskoj da budem bolji od Obradovića: Ataman otkrio interesantan detalj dok je vodio Efes

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.06.2023 12:42
Pravio sam ekipu u Turskoj da budem bolji od Obradovića: Ataman otkrio interesantan detalj dok je vodio Efes MN Press

Ergin Ataman preuzeo je ovog leta kormilo Panatinaikosa sa ciljem da vrati grčki klub na tron Evrope, a sudeći prema izjavama turskog stručnjaka, velikan iz Atine ima ozbiljne namere da se umeša u borbu za titulu Starog Kontinenta.

"Naš cilj je definitivno da dođemo do fajnal-fora Evrolige. To su naše ambicije, ne mogu da kažem da bismo se zadovoljili sa plej-ofom u klubu kao što je Panatinaikos", rekao je Ataman u izjavi za turski list "Fanatik".

Temperamentni stručnjak prethodno je vodio Efes, sa kojim je dva puta osvojio titulu prvaka Evrope. Klub iz Istanbula preuzeo je 2017. godine u periodu kada je Željko Obradović uveliko vodio Fenerbahče, pa se prisetio vremena kada je na parketu vodio bitke sa najtrofejnijem trenerom Starog Kontinenta.

"Kada sam otišao u Efes, bio sam usmeren na Obradovićev Fenerbahče. Ja sam pravio tim, napravio sam tim prema njemu. Zašto? Zato što je Fenerbahče bio jedan od najboljih timova u Evropi u to vreme. Igrao F4 svake godine, osvojio prvenstvo u Turskoj. Isto važi i za Olimpijakos. Tim na kojem baziram svoj tim je Olimpijakos. Ako uspem da savladam Olimpijakos, igraću i na fajnal-foru i postati šampion u Grčkoj."

Ono što mu daje nadu da uspe u ovoj nameri, jeste razgovor koji je obavio sa prvim čovekom kluba, Dimitrisom Janakopulosem, koji mu je dao "odrešene ruke" da dovede kvalitetna pojačanja ovog leta. 

"U mom prvom susretu sa predsednikom Panatinaikosa, ono što me je najviše impresioniralo je to što je predsednik imao jasnu poruku. Rekao mi je: 'Vi ste najuspešniji trener u Evropi u poslednje 4 godine, ali postoji je još 5 -6 trenera na tom nivou. Došao sam kod tebe zbog tvojih liderskih veština. Nismo uspeli da pobedimo Olimpijakos dve godine. Zato mi treba neko kao ti. Radite šta hoćete, dovedite koga želite u tim, imamo budžet'. I tu sam pristao."

 

 

Najbolji trener Evrope za sezonu 2020/21 takođe je istakao da mu je drago što su ga najvijači lepo prihvatili, naročito zbog činjenice da je turski državljanin.

"Kao Turčinu, veoma mi je važno da me tamo u Grčkoj poštuju. Poslednja dva puta kaa sam išao u Atinu mnogo su me poštovali. Svi koje sam sreo na ulici rekli su mi: 'Dođi u Panatinaikos'. Postoji neverovatna ljubav i iščekivanje, što me uzbuđuje."

Bivši strateg Galatasaraja govorio je i o potencijalnim pojačanjima. Kroz medije su se prethodnih nedelja pominjala razna imena, poput Luke Vildoze, Kevina Pantera, Kostasa Adetokumba i drugih, ali još uvek nije bilo zvaničnih dolazaka.

"Nismo još formirali tim, ali imena su jasna. Napravili smo napredak u našim pregovorima sa velikim igračima koji su na vrhu naše liste. Još nema potpisa. Radujemo se sledećoj nedelji, ali imamo spremne i naše alternative. Ne paničimo. Imamo budžet i iskoristićemo ga na najbolji mogući način", zaključio je Turčin.