Vesti iz košarke

Mesina nakon osvojenog 30. skudeta za Armani: Ovo je trofej od grupe igrača koji su imali hiljadu razloga za nezadovoljstvo

komentari (0)

Izvor: Tanjug

24.06.2023 13:00
Mesina nakon osvojenog 30. skudeta za Armani: Ovo je trofej od grupe igrača koji su imali hiljadu razloga za nezadovoljstvo MN Press

Trener košarkaša Armanija, Etore Mesina, izjavio je na konferenciji za medije nakon osvajanja titule italijanskog šampionata, da je poslednja utakmica bila jedan performans sjajnog zajedništva.

Košarkaši Armanija odbranili su titulu prvaka Italije i osvojili državno prvenstvo rekordni 30. put u istoriji pošto su u sedmom, odlučujućem meču finalne serije, kao domaćini pobedili Virtus iz Bolonje 67:55 (21:9, 17:20, 10:5, 19:21). 

"Ovaj pehar dugujemo činjenici da smo i kroz najmračnije trenutke u sezoni podržavali jedni druge, bez toga da dođemo u neku depresiju. Vlasnička struktura takođe ima veliku težinu. Ovo je trofej od grupe igrača koji su imali hiljadu razloga za nezadovoljstvo. Zbog toga što nisu imali minutažu ili iz nekih drugih razloga", istakao je Mesina.

Dodaje da su svi igrači dali svoj doprinos.

"Na kraju su pronašli snagu da gurnu svoju lične satisfakcije u stranu zarad timskog uspeha. Dokaz za to je ova sedma utakmica. Svi su dali svoj doprinos, u odbrani i u napadu. Bio je ovo okršaj i stručnih štabova. Posebno smo zahvalni publici, bez koje ovo ne bi bilo moguće. Oni su nas nosili u najtežim delovima sezone. Pobeđivanje je uvek satisfakcija. Mali broj ljudi je verovao da možemo pobediti sve utakmice na domaćem terenu. Ipak, bio je ovo performans jednog sjajnog zajedništva, bacali smo se za svaku loptu. Nismo dopustili da oni nas napadnu, već smo mi to prvi uradili", istakao je Messina.