Evroliga

Mesina nakon poraza u Atini: Real Madrid i Panatinaikos su najbolji timovi u Evropi

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

01.02.2024 22:40
Trener Armanija, Etore Mesina MN Press
Trener Armanija, Etore Mesina

Trener Armanija iz Milana, Etore Mesina je izjavio nakon poraza od Panatinaikosa da je grčki klub uz Real Madrid najbolji u Evropi. "Manekeni" su pretrpeli neuspeh u "OAKA Areni" 79:62 u 24. kolu Evrolige, a italijanski trener nije bio zadovoljan nakon meča.

Italijanski trener je sa medijima podelio svoje viđenje situacije nakon poraza u Atini.

"Nismo pružili otpor. Performans i raspoloženje koje smo pokazalu su bili sramotni. Izvinjavam se vlasniku i navijačima ovog tima. Počeli smo loše i promašivali otvorena pologanja. Nismo mogli da ograničimo Matijasa Lesora i Huanča Ernangomeza. Džerijan Gren je imao fantastičnu utakmicu i vodio je svoj tim. Pričaćemo i ispravićemo greške", započeo je Mesina izlaganje.

 

 

Jedan od glavnih razloga što Armani nije konstantan ove sezone jesu povrede i novi igrači u rosteru.

"Nemamo kontinuitet u timu. Morali smo da pokrivamo odsustvo Nikole Mirotića i Maodo Loa. Sada imamo dosta igrača. Tim se ne gradi iz napada, već iz odbrane", istakao je Italijan i objasnio da svi igrači moraju da se potrdue da naprave mesta za one koji dolaze.

Mesina je i otkrio koja dva tima su po njegovom mišljenju u ovom trenutku najbolji u Evropi.

"Panatinaikos i Real Madrid su dva najbolja tima u Evropi. Način na koji igraju u napadu i odbrani, energija, ljudi. Kao u dobra stara vremena... Morate da budete mentalno jaki kada gostujete u 'OAKA' areni. U suprotnom ćete imati manje poena i bićete osramoćeni", zaključio trener Armanija.

Nakon poraza od Panatinaikosa, ekipa iz Milana je na skoru od 10 pobeda i 14 poraza i zauzima 13. mesto na tabeli Evrolige.

 

Standings provided by Sofascore