Evroliga

Dobre vesti za Armani: Ševon Šilds se vratio treninzima

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.01.2024 21:48
Košarkaš Armanija, Ševon Šilds Guliver/Fabrizio Carabelli
Košarkaš Armanija, Ševon Šilds

Nakon što je tri nedelje bio van terena usled povrede, Ševon Šilds se vratio treninzima i biće na raspolaganju Etoreu Mesini za sledeći meč Armanija.

Klub iz Milana je prošao kroz izuzetno težak period kada su u pitanju povrede igrača. Poraz od Valensije je ostavio "manekene" na 13. mestu u Evroligi sa skorom 9-13. Ipak, deluje da bolji dani slede za italijansku ekipu.

Šilds se priključio ostatku ekipe i odradio pun trening. Danski košarkaš je doživeo povredu mišića krajem decembra, što ga je odvojilo od terena na tri nedelje.

 

 

On je jedan od najboljih košarkaša Armanija u ovoj sezoni. U Evroligi na 16 mečeva u proseku beleži 16.9 poena, 3.8 skokova i 2.8 asistencija, uz prosečan indeks korisnosti od 17.8. Armani će ipak i dalje biti oslabljen jer su van terena i dalje bez Nikole Mirotića, Maodo Loa i Bilija Berona. 

Italijanski klub će u narednom kolu elitnog košarkaškog takmičenja dočekati Barselonu, a zatim ih u okviru "duplog kola" čekaju dva gostovanja. Prvo Panatinaikos u Atini, a zatim dva dana kasnije Anadolu Efesu u Istanbulu.

 

Standings provided by Sofascore