Vesti iz košarke

Finalna borba za "Žućkovu levicu": Zvezda želi deveti pehar, Mega napada drugi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.02.2023 12:54
Finalna borba za "Žućkovu levicu": Zvezda želi deveti pehar, Mega napada drugi MN Press

Završni turnir Kupa "Radivoja Koraća u Nišu dobiće konačan epilog oko 23.00 časa kada se završi finalni susret između Crvene zvezde MeridianBet i Mege MIS (21, TV Arena 1 Premium).

Crveno-beli će u najvećoj niškoj hali imati priliku da osvoje deveti pehar nacionalnog Kupa od kada nosi naziv po jednom od najboljih košarkaša sa ovih prostora svih vremena, a Mega će, s druge strane, biti u mogućnosti da se bori za osvajanje drugog pehara.

Kuriozitet večerašnjeg susreta je taj što su i jedan i drugi finalista tokom borbe za ulazak u meč za trofej, gubili ubedljivo, a na kraju uspeli da preokrenu. Zvezda je u večitom derbiju imala 18 poena zaostatka za Partizanom i na kraju trijumfovala 83:75, dok je Mega gubila 17  poena od FMP-a , ali ipak na kraju pobedila 86:67.

"Tokom susreta protiv Partizana je potrošeno mnogo energije, igrači jesu umorni, ali znaju koliko je večerašnji duel važan. Mi pobedom protiv crno-belih nismo ništa osvojili, za trofej je potrebno da pobedimo Megu, a  to neće biti lako. Poznajemo taj tim, talentovani su, a sama činjenic ada su preokrenuli nakon 'minus 17' govori koliko treba da budemo oprezni", kaže trener Crvene zvezde.

Igrači Mege su imali nekoliko sati više za odmor od večerašnjeg rivala, ali su i oni potrošlili mnogo energije u duelu protiv tima iz Železnika.

"Kada smo uspeli da prevaziđemo probleme u napadu i pronađemo rešenja za te situacije, došla je pozitivna energija i uspeli mso da pobedimo. Igrači su pokazali snagu i verujem d aće tako biti i u finalu", izjavio je terener Mege Marko Barać.