Vesti iz košarke

Svi smo znali da će Lulj da šutne, Mateo se prisetio finala Evrolige: On je to zaslužio!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.05.2023 08:50
Svi smo znali da će Lulj da šutne, Mateo se prisetio finala Evrolige: On je to zaslužio! MN Press

Uprkos činjenici da su bili na rubu eliminacije protiv Partizana, košarkaši Real Madrida uspeli su da se vrate iz "mrtvih" i obezbede plasman na Fajnal-for Evrolige, gde su kasnije preko Barselone i Olimpijakosa došli do 11. titule.

Kao što je i od ranije poznato, junak "kraljevića" u finalu protiv lidera regularnog dela sezone bio je Serhio Ljulj, koji je u poslednjim sekundama pogodio šut sa poludistance za konačnih 79:78. Trener Reala Ćus Mateo nedavno se ponovo dotakao tog detalja i dodao da je iskusni plejmejker zaslužio da se lopta nađe u njegovim rukama u tom ključnom trenutku.

"Svi smo znali da će Ljulj to da šutne. Ako je iko trebalo da uzme taj šut onda je u pitanju Serhio Ljulj. Pogodio je šut i doneo nam titulu. Mi imamo vrhunske igrače u timu, ali niko ne bi mogao ovu situaciju da reši kao on, zaslužio je taj šut više nego iko. Nisam još uvek svestan svega što se desilo, znate, navijač sam Real Madrida još od detinjstva i razumem vrednost svega u ovom klubu, ostvarili smo nešto veliko", rekao je Mateo.
 

 

 

Podsetimo, treće mesto na završnom turniru u Kaunasu pripalo je Monako, a četvrto Barseloni.