Evroliga

Edi Tavares MVP Evrolige drugi mesec u nizu: Centar Madriđana nagrađen posle serije sa Partizanom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.05.2023 13:57
Edi Tavares MVP Evrolige drugi mesec u nizu: Centar Madriđana nagrađen posle serije sa Partizanom MN Press

Posle sjajnih izdanja u četvrtfinalnoj seriji protiv Partizana, košarkaš Real Madrida Valter Tavares proglašen je za najkorisnijeg igrača takmičenja drugi mesec zaredom.

Centar španskog kluba bio je krucijalan za Madriđane u beogradskim mečevima, kada je Real napravio dva brejka, a veliku ulogu odigrao je sinoć i u petoj utakmici serije. Iako je susret završio sa 12 poena i sedam skokova, 221cm visoki momak sa Zelenortskih Ostrva bio je ključni šraf ekipe Ćusa Matea u defanzivnim zadacima, a zbog učinka tokom čitave serije protiv Partizana, nagrađen je MVP priznanjem drugi mesec u nizu.
 

Posle povrede u prvoj utakmici, Tavares se vratio u drugom meču, ali nije proveo mnogo vremena na parketu. Međutim, centar Reala sanirao je posledice povrede kolena i posle dominantnog izdanja u Beogradu, pomogao je Realu da vrati seriju u Madrid, gde je španski velikan, ipak, uspeo da sačuva domaći teren i obezbedi kartu za Kaunas.

Tavares je u poslednje tri utakmice sa Partizanom prosečno beležio 17.7 poena uz odlične procente šuta iz igre (67.9 odsto). Imao je i 8.3 skokova po meču, dve blokade, 1.3 ukradene lopte uz 29 indeks koristnosti.

Fajnal-for Evrolige igra se od 19. do 21. maja u Kanuasu. Real će igrati protiv Barselone, dok će u drugom polufinalu snage odmeriti Monako i Olimpijakos.