Evroliga

Real zaslužio majstoricu sa Partizanom, a Tavares novo MVP zvanje: Košarkaš madridskog kluba blista u plej-of seriji Evrolige

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.05.2023 17:20
Real zaslužio majstoricu sa Partizanom, a Tavares novo MVP zvanje: Košarkaš madridskog kluba blista u plej-of seriji Evrolige MN Press

Realov košarkaš Valter Tavares je MVP četvrtog kola plej-of serije Evrolige, jer se izdvojio odličnom partijom u drugom beogradskom duelu sa Partizanom.

Njegovi "kraljevići" su slavili sa 77:85 i izjednačili se sa crno-belima u pobedama (2:2), a centar sa Zelenortskih Ostrva je bio ključna prevaga, jer je tom prilikom dao 15 poena, imao sedam skokova i dve blokade.

Da se nalazi u fantastičnoj formi i mnogo znači za koncepciju trenera Matea Ćusa pokazao je i izdanjem u kolu pre toga, kada je sa 26 poena, 11 skokova i (po 3 blokade i asistencije), uz indeks korisnosti 41, takođe zaslužio MVP priznanje. 

 

 

Zadavši domaći zadatak Partizanovom trofejnom stručnjaku Željku Obradoviću i njegovim izabranicima u majstorici 19. maja u Madridu (21.00). Ko dobije peti meč ide na Barselonu, koja se preko Žalgirisa već kvalifikovala za Fajnal for u Kaunasu. 

Dobra vest za Partizan je to što se posle dva meča određene suspenzije u ekipu vraća Kevin Panter, jer je kapiten vodio crno-bele do dva brejka na Pirinejima.