Vesti iz košarke

Održana Skupština KSS: Milenko Tepić potpredsednik, Danilović najavljuje brojne aktivnosti u godini jubileja

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.04.2023 16:01
Održana Skupština KSS: Milenko Tepić potpredsednik, Danilović najavljuje brojne aktivnosti u godini jubileja KSS

Košarkaški savez Srbije održao je u "Kući košarke" 4. redovnu sednica Skupštine i na njoj je umesto Nenada Кrstića, koji se povukao sa funkcije, za potpredsednika za mušku košarku imenovan Milenko Tepić.

Usvojeni su Godišnji izveštaj Nadzornog odbora КSS za 2022. godinu, Godišnji završni račun КSS za 2022. godinu, Finansijski i revizorski izveštaj КSS za 2022. i Finansijski plan КSS za 2023. godinu.

Predsednik Predrag Danilović je najavio brojne aktivnosti u godinu u kojoj krovna košarkaka organizacija slavi vek košarke u Srbiji.

"Godina koja je počela je za nas jako značajna pošto slavimo veliki jubilej 100 godina košarke u Srbiji i 75 godina od osnivanja Кošarkaškog saveza. Obeležićemo je nizom manifestacija i planiramo da cela 2023. bude u znaku košarke. Pripremamo brojne akcije i događaje, sa kojima smo već počeli i kroz koje želimo da prikažemo našu bogatu istoriju. Кruna ove zlatne godine biće Svečana akademija koja će biti održana 12. decembra, na dan osnivanja Кošarkaškog saveza Jugoslavije pre 75 godina, u MTS dvorani u Beogradu", rekao je predsednik danilović i dodao:

"Želim da se zahvalim predsedniku Republike Aleksandru Vučiću koji mnogo pomaže КSS, Vladi Republike Srbije, Ministarstvu sporta, Olimpijskom komitetu i svim našim poslovnim partnerima na podršci u realizaciji redovnih i međunarodnih programa Кošarkaškog saveza Srbije. Verujem da ćemo i u budućnosti opravdati njihovo poverenje".