Evroliga

Jedan je u Zvezdi, drugi u Partizanu, ali prijateljstvo iz Atine traje i u Beogradu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.04.2023 13:54
Jedan je u Zvezdi, drugi u Partizanu, ali prijateljstvo iz Atine traje i u Beogradu MN Press

Nemanja Nedović i Janis Papapetru prošle sezone bili su saigrači u Panatinaikosu, a njihovo klupsko druženje preraslo je u prijateljstvo. Igrom sudbine, Nedović se ove sezone vratio u Crvenu zvezdu, a grčki reprezentativac je postao prvotimac Partizana.

Odjednom su se našli na suprotnim stranama i to ne običnog rivaliteta, već onog koje često prevazilazi granice sportskog. Bilo je svega i ove sezone u duelima Zvezde i Partizana, a Nemanja je za sada uspešniji, jer se već može podičiti trofejom u Kupu "Radivoja Koraća". Međutim, ni Papapetru nije bez argumenata, jer je njegov tim, za razliku od Nedovićevog, izborio plasman u Top 8 Evrolige. 

Pred njima su, nema sumnje, i veliki okršaji u ABA ligi, pod uslovom da neko ne poklekne u polufinalnoj seriji. U razgovoru sa grčki SDNA Nemanja Nedović priča o prijateljstvu sa Janisom Papaperuom.

"Van terena imamo super odnos. Nije me briga što igra za Partizan, a što sam ja u Zvezdi. Često se čujemo telefonom i nadam se da ćemo se sresti u finalu ABA lige i imati veliki sportski okršaj", rekao je Nedović.

 

 

Zvezdin košarkaš kaže i da mu je za vreme dok je igrao u Grčkoj bilo sjajno.

"Volim Grčku i to ću uvek govoriti. U Atini sam se osećao kao kod kuće. Tužan sam zbog toga što Panatinaikos prolazi kroz težak period i što u Evroligi nije bio na nivou koji se od njega očekuje", rekao je Nedović.