Evroliga

Nedović o Zvezdinom nastupu u Evroligi: Ispustili smo šansu, kada uđeš u Top 8 sve je moguće

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.04.2023 13:33
Nedović o Zvezdinom nastupu u Evroligi: Ispustili smo šansu, kada uđeš u Top 8 sve je moguće MN Press

Crvena zvezda je odličnim partijama i pobedama završila sezonu u Evroligi. Iako je po mnogima zaslužila plasman u Top 8, nekoliko loših završnica u praktično dobijenim utakmicama (Bajern i Panatinaikos) i poraz od Albe u Beogradu, koštali su tim trenera Duška Ivanovića mesta u plej-ofu.

Ipak, Zvezda je u završnici takmičenja pokazala da je imala kvalitet da se nađe među osam najboljih ekipa u Evropi, a o tome je govorio i Nemanja Nedović za grčki SDNA.

"Nažalost, nismo ušli u plej-of. Mislim da smo zaslužili. Doživeli smo teške poraze u mečevima koje smo kontrolisali, ali sada ništa ne možemo da promenimo. To je košarka. Imamo dva cilja ispred nas koja moramo da ispunimo. ABA liga je veoma važna, a imamo i srpski šampionat. Imamo čemu da se nadamo, da probamo i prenesemo dobru igru iz finiša Evrolige na ostatak sezone", rekao je as ekipe sa Malog Kalemegdana.

Zvezda je Evroligu završila sa 17 pobeda i isto toliko poraza. Po mišljenju trenera Ivanovića, da je kojim slučajem stigla do plej-ofa ni titula prvaka Evrope ne bi bila daleko. Nedović kaže da je on to uverenje pokušao da prenese i na igrače.

"To je ono u šta on veruje i što je pokušao da prenese na nas. Kada uđete u Top 8 sve je moguće. Na jednu ste pobedu u gostima od F4, a ako sačuvate domaći teren, a onda tamo svašta može da se desi. Sigurno ćemo se sećati ove sezone koja za nas nije uspešna. Cilj je bio Top 8 i nismo to ostvarili. Ali, kao što sam rekao, još smo u trci za dva trofeja", rekao je Nemanja Nedović.