Vesti iz košarke

Ko će na koga u Parizu? Košarkaši i košarkašice Srbije dobijaju rivale za Olimpijske igre

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.03.2024 10:28
Najbolji košarkaši Srbije Tanjug/AP Photo/Aaron Favila
Najbolji košarkaši Srbije

Najbolji košarkaši i košarkašice Srbije dobijaju ovog utorka imena timova protiv kojih će nastupati na Olimpisjkim igrama u aprizu nastupajućeg leta.

Zvaničan početak žreba koji se održava u Švajcarskoj je zakazan za 19.00 časova, što znači da bi najkasnije do 20.00 trebalo da bude poznato ko će biti rivali reprezentacije Srbije u obe konkurencije.

Igrači selektora Svestislava Pešića su smešteni u drugom šeširu, a igračice koje predvodi Marina Maljković u trećem i u glavnom gradu Francuske neće moći da igraju pritiv timova iz istih šešira.

 

 

Srbiji društvo u drugom šeširu prave Australija i pobednik kvalifikacionog turnira u Letoniji, a Sjedinjene Američke Države, Nemačka i pobednik kvalifikacionog turnira u Španiji se nalaze u prvom šeširu.

Treći šešir čine Kanada, Francuska i pobednik kvalifikacija u Portoriku, dok se u četvrtom nalaze reprezentacije Japana, Južnog Sudana i pobednika kvalifikacija u Grčkoj.

Prvi šešir u konkurenciji košarkašica čine reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država, Kine i Australije, u drugom su Španija, Kanada i Belgija, a u treće Srbija, Francuska i Japana, dok su u poslednjem šeširu Portoriko, Nigerija i Nemačka.

Košarkaški turni u parizu startuje 27. juna, a Srbija će na Olimpijskim igrama imati i predstavnike u muškoj konkurenciji u basketu 3x3.