Vesti iz košarke

Košarkaši i košarkašice Srbije imena rivala za OI dobijaju 19. marta: Tada će se u Švajcarskoj žrebati grupe

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.02.2024 14:19
Košarkaši i košarkašice Srbije MN Press
Košarkaši i košarkašice Srbije

Najbolji košarkaši Srbije i najbolje košarkašice naše zemlje uspeli su da obezbede plasman na Olimpijske igre u Parizu, a ko će im biti protivnici na tom turniru saznaće 19. marta.

Naime, tog dana će se u Švajcarskoj obaviti žrebanje za sastav grupa u obe konkurencije, a izvlačiće ih legendarna Australijanska košarkašica Peni Tejlor, kao i bivša NBA zvezda Karmelo Entoni.

Pored košarkaša Srbije, takmičenje u glavnom gradu Francuske su još izborili Australija, Kanada, Nemačka, Japan, Južni Sudan, Sjedinjene Američke Države i kao i domaća selekcija, pa se čeka ko će popuniti preostala četiri mesta.

 

 

Imena poslednjih ulčesnika košarkaškog turnira biće poznata nakon kvalifikacionih turnira koji će biti održani u Rigi, Valensiji, Atini i San Huanu od 2. do 7. jula.

Što se ženske konkurencije tiče tu je situacija mnogo jasnija, budući da se već sada zna kojih će 12 selekcija učestvovati na Olimpijskim igrama u Parizu ovog leta.

Igračice selektora Marine Maljković su vizu za Pariz izborile na kvalifikacionom turniru u Brazilu, a u svom vlasništvu je još imaju selekcije Australije, Belgije, Kanadae, Kine, Nemačke, Japana, Nigerije, Portorika. Španije, Sjedinjenih Američkih Država i Francuske, koja je domaćin.