Vesti iz košarke

Košarkašice Srbije idu u Pariz: Pečat na olimpijsku vizu stavile Nemice pobedom nad Brazilom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.02.2024 08:01
Košarkašice Srbije dogovaraju akciju MN Press
Košarkašice Srbije dogovaraju akciju

Moglo je sve ovo da prođe bez manje stresa, ali ono što je najbitnije u ovom trenutku staje u sledeću rečenicu - ženska košarkaška reprezentacija Srbije treći put u nizu će nastupati na Olimpijskim igrama.

Za tako nešto im je bila dovoljna jedna pobeda na kvalifikacionom turniru u Brazilu i to ona nad domaćom selekcijom, a matematički prolaz je obezbeđen nakon trijumfa Nemačke nad istom ekipom - 73:71.

Već nakon utakmice protiv Australije koju su reprezentativke Srbije izgubile u neizvesnoj završnici bilo je jasno da je olimpijska viza gotovo čekirana, ali se čako konačan ishod poslednjeg susrta na turniru, koji je završen onako kako su svi u našoj zemlji očekivali.

 

 

Igračice selektora Marine Maljković su se tako pridružile muškim kolegama koje su još ranije izborile učešće na Igrama u Parizu, pa će nakon osam godina pauze i jedna i druga reprezentacija Srbije učestvovati na najvećoj planetarnoj sportskoj smotri.

Najbolje srpske košarkašice su na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine osvojile bronzanu medalju, a na onima u Tokiju su igrale u polufinalu, ali su na kraju u glavnom gradu Japana ostale bez odličja.

Košarkaški turnir na Olimpijskim igrama u Parizu počinje 27. juala i trajaće do 11. avgusta, a na njemu će učestvovati 12 reprezentacija i to: Francuska, SAD, Kina, Portoriko, Nigerija, Belgija, Australija, Nemačka, Japan, Španija, kanada i, naravno, Srbija.