Vesti iz košarke

Amerikanci izašli sa novim prognozama: Nikola Topić među prvih pet pikova na draftu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.03.2024 19:18
Nikola Topić MN Press
Nikola Topić

Dok se Nikola Topić polako oporavlja od povrede, ime mladog košarkaša Crvene zvezde sve se više pominje po američkim medijima. Kako se bliži NBA draft talentovani plejmejker postao je tema brojnih skauta, a jedan od njih, Džonatan Dživoni, smatra da Nikola ima dovoljno kvaliteta da bude Top 5 pik.

Od trenutka kako je objavljeno da će košarkaš Zvezde izaći na draft, predviđali su mu visoke pozicije. Naravno, one su varirale od njegove forme i zdravstvene slike. Koja, ruku na srce, nije bila dobra u protekla dva meseca. Pa se često "selio" na draft lestvici, ali, sada, čini se, nikada nije bio bliži top pikovima. Bar tako smatra ovaj poznati američki skaut, koji je i ranije pisao o Nikoli Topiću.
 

 

 


"Nastavlja da radi na povratku posle povrede kolena koju je zaradio u januaru. Čini se da mu se malo žuri da se vrati u ovoj fazi, pošto je njegov klub već prvi u ABA ligi, a ima još malo da se igra u Evroligi… Razočaravajuće je iz perspektive procene što ga nismo videli, ali je Topić ponudio dovoljno snimaka tokom jeseni da bi učvrstio veliki interes da bude biran kao loteri pik… Njegova veličina i organizacija igre ga odvajaju od drugih, ali će povratak krajem marta ili početkom aprila omogućiti timovima da nauče više o njemu pre drafta", napisao je u svom izveštaju Dživoni i stavio Topića na četvrto mesto "renkinkga" iza:

1. Zahiri Rizašer FRA (Burg)
2. Aleks Sar AUS (Bordo)
3. Rob Dilingem SAD (Kentaki)

Podsetimo, NBA draft je na programu 26. juna.