NBA

Četiri Evropljana u trci za prvo mesto na draftu: Nikola Topić na vrhu liste, Toronto potencijalna destinacija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.02.2024 18:32
Košarkaš Crvene zvezde Nikola Topić MN Press
Košarkaš Crvene zvezde Nikola Topić

Iako je do NBA drafta (26. i 27. jun) ostalo još dosta vremena, ESPN tradicionalno je objavio listu potencijalnih kandidata za vodeća mesta na draftu, a prema najnovijim proračunima, košarkaš Crvene zvezde Nikola Topić nalazi se na šestoj poziciji.

To mesto kaparisano je za Toronto Reptorse, koje sa klupe predvodi Darko Rajaković, pa bi u takvom razvoju događaja, Topić prešao u klub sa srpskim trenerom na čelu, što bi verovatno bilo najbolje za talentovanog košarkaša, inače sina čuvenog Milenka Topića.

 

 

Međutim, kako ima još nekoliko meseci do NBA drafta, moguće su promene na listi. Kao što je bio slučaj u prvom preseku, gde je Topić tokom novembra bio na drugoj poziciji. Dosta toga zavisiće i od završnice NCAA šampionata u martu, ali i od minutaže košarkaša Zvezde, koji je trenutno van stroja zbog povrede.

Inače, zanimljivo je da čak četiri Evropljana drže prvih šest pikova na draftu, a osim Topića tu su i Zakari Risašer (#1, Francuska), Aleks Sar (#2, Francuska) i Matas Buzelis (#4, Litvanija).