Vesti iz košarke

Sudbina u Zvezdi neizvesna: Topić govorio o NBA draftu, Olimpijskim igrama, ostanku u Beogradu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.06.2024 11:14
Nikola Topić MN Press
Nikola Topić

Košarkaš Crvene zvezde Nikola Topić nalazi se u treningu kampu u Trevizu, gde iz dana u dan sluša najnovije prognoze sa NBA drafta, gde je prema pisanjima američkih medija, uvršten u Top 5 pikova.

Tom prikom, plejmejker Crvene zvezde i mlada nada sprske košarke, koji je propustio veći deo sezone zbog povreda, odgovarao je na pitanja novinara preko "zum" konferencije i evo šta je imao da kaže o Zvezdi, Olimpijskim igrama, NBA draftu i ostalim gorućim temama...

Prvo se dotakao Crvene zvezde i prema njegovim rečima, deluje da je završio mandat na Malom Kalemegdanu.

"Značio mi je period u Zvezdi. Samo mi je žao što nisam duže igrao i ostavio dublji trag. Sigurno da sam razmišljao i o opciji da ostanem u klubu još neko vreme, međutim to nije odluka koju mogu sam da donesem. Moram da vidim svoju budućnost oko tima koji me bude draftovao, da sa njima napravim plan oko oporavka kolena. Još ništa nije definitivno, pa tako i pitanje oko mog nastupa za reprezentaciju na Olimpijskim igrama. Ako budem mogao, naravno da ću se staviti na raspolaganje selektoru Pešiću. Ali, opet ponavljam, sada mi je najvažnije da se zalečim i budem spreman za narednu sezonu", rekao je Topić.

Upitan je i o reprezentaciju i eventualnom učešću na Olimpijskim igrama u Parizu ovog leta.

"Fokus je na oporavku kolena, od toga će zavisiti da li ću moći da se stavim na raspolaganje selektoru Pešiću za Olimpijske igre", rekao je Nikola.

Bilo je razgovora i o NBA draftu, gde bi mogao da završi kod Grega Popoviča u San Antoniju.

"Nisam imao kontakt ni sa jednom ekipom, još je rano. Naravno da laska kad se spominje da vas želi jedan takav trener kao što je Greg Popovič. Međutim, gde god da završim pristup će mi biti isti. Trudiću se da budem najbolja verzija sebe, da pomognem ekipi da bude bolja. Mislim da sam spreman za ovaj korak, imam već dovoljno iskustva u Evropi, igrao sam Evroligu, ABA ligu, Košarkašku ligu Srbije, takmičio se sa izuzetno kvalitetnim igračima i timovima. Verujem da je vreme da zakoračim na sledeći stepenik“, rekao je Topić i dodao:

"Biće teško prilagođavanje, pogotovo prvih par meseci. Jedva čekam da vidim kako sve to izgleda. Sa mnogo strana sam čuo da je veoma zahtevno po broju utakmica i načinu igre. Jedva čekam… Sigurno da se stil igre mnogo razlikuje od evropske košarke. NBA je dosta brži i zahtevniji", zaključio je as Crvene zvezde.